Wethouder Kunst (VPD) ziet maar één uitweg: totale geboortebeperking in De Beljaart

20221223TBCondoom

De Dongense Dorpsnar

Als het aan wethouder Denise Kunst ligt, planten alle buurtbewoners van De Beljaart zich de komende vijftien jaar niet voort. Dit stoutmoedige plan presenteerde de onderwijsportefeuillehouder gisteravond tijdens een verhitte raadsvergadering. Kunst ligt al een tijdje overhoop met Heilig Hart. De basisschool staat voor de grote uitdaging om alle toekomstige kinderen uit de nieuwbouwwijk in hun nieuwe schoolgebouw te huisvesten. De wethouder wil het schoolbestuur houden aan een maximum van 407 kinderen, dit betekent dat zij tientallen toekomstige kinderen moet weigeren.

En juist bij die toekomstige kinderen ziet de wethouder de oplossing van het probleem. Kunst: “Als een nieuw schoolgebouw uit haar jasje groeit, zijn er dan te veel kinderen of te weinig lokalen? Het eerlijke antwoord is natuurlijk: ‘te veel kinderen’!” De immer meedenkende bestuurder opperde daarom het idee om vanaf 1 januari 2023 gratis voorbehoedsmiddelen te verstrekken aan alle huishoudens in De Beljaart.

Gratis condooms voor iedereen!

Wethouder Denise Kunst (VPD)

Onhaalbaar

Of het collegeplan voor totale geboortebeperking haalbaar is, is nog maar de vraag. Coalitiepartijen CDA en VPD waren nog niet overtuigd. Stijn Sips (CDA): “Het gratis uitdelen van de pil, het condoom en een spiraaltje betekent niet direct dat er in De Beljaart geen kinderen meer geboren worden. Deze raadsvergadering bevestigt mij in mijn vermoedens dat het efficiënter is om wethouder Kunst de wijk in te sturen. Zij kan drie uur vullen met lullen zonder dat ze tot een vruchtbaar resultaat komt!”. Mevrouw Vermeulen-Jansen van de Volkspartij Dongen was het daar volkomen mee eens: “Ik vind altijd precies hetzelfde als meneer Sips!”.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email