Omgekeerde vlaggen blijven hangen vanwege aanhoudend mooi herfstweer

20221102TB OmgekeerdeVlagLantaarnpaal

De Dongense Dorpsnar

Het gemeentebestuur kondigde twee weken geleden daadkrachtig aan om de omgekeerde vlaggen “één dezer dagen” van de lantaarnpalen te verwijderen. Het college van B&W gaf als officiële reden voor de aangekondigde verwijdering “dat bij een combinatie van hevige regenval en harde wind de vlaggen kunnen losraken. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties voor weggebruikers.”. Tot op heden hangt de nationale driekleur nog steeds aan vele Dongense lantaarnpalen. Verantwoordelijk wethouder René Jansen (VPD) geeft het prachtige najaarsweer hiervan de schuld. “Zolang dat prachtige weer aanblijft, ben ik met handen en voeten gebonden.”, aldus de portefeuillehouder.

Jansen geeft toe dat het geen fraai straatbeeld is, maar dat hij als gemeentebestuurder moet wachten op mindere weersvoorspellingen. “We hebben nog geen heftige regen of harde wind gehad deze herfst. Pas wanneer dat zich voordoet, kun je als bestuurder gaan handelen. Verwijder je deze omgekeerde vlaggen bij prachtig najaarsweer dan zal de man in de straat onze logische motivatie voor het verwijderen van de vlaggen niet begrijpen.”

Elfde van de elfde

Het is overigens niet zo dat de Jansen zelf op de hoogwerker gaat om de vlaggen te verwijderen, dat laat hij aan de buitendienst over. “Ik hoop dat het najaarsweer nog tot en met vrijdag 11 november aanblijft. Dan kunnen de vlaggen door de buitendienst meteen vervangen worden voor de carnavaleske groen-oranje-straatversiering. Dat scheelt weer een ritje. En speciaal als eerbetoon voor de boeren hangen we deze vlaggen op z’n kop. Het carnavalsthema voor dit jaar is niet voor niets ‘We henge onderstebooven in de laampe’“, verklapt de wethouder annex voormalige prins carnaval.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email