Wethouder René Jansen (VPD):“Eigen volk eerst; de slagboom blijft naar beneden!”

20220909TB Milieupas

De Dongense Dorpsnar

Nu de afvalstroom vanuit omliggende gemeenten steeds groter wordt, ziet wethouder Jansen zich genoodzaakt om de slagboom van De Coolhof voor vreemdelingen vanaf maandag naar beneden te houden. Het nieuwe afvalbeleid dwingt het college van B&W om met een stringent pasjessysteem te gaan werken. Door de vernieuwde werkwijze krijgen alleen de inwoners van de gemeente Dongen toegang tot het afvalsysteem. De Omgevingsdienst Midden-en West-Brabant (OMWB) waarschuwt voor een “onhoudbare, onacceptabele en mensonterende situatie.” Wethouder Jansen is onverbiddelijk: “Eigen volk eerst; de slagboom blijft naar beneden!”

In een korte tijd werd de lokale milieustraat overspoeld met burgers uit aangrenzende gemeenten. Deze gelukszoekers wilden bij De Coolhof hun kosteloze geluk beproeven. De gevolgen waren lange rijen van auto’s die de straat blokkeerden, vechtpartijen bij het klein elektronisch afval en onhygiënische omstandigheden bij de kadaverbak.

“In Dongen doen we dingen samen…voor ons eigen.”

Wethouder Jansen (Volkspartij Dongen)

Met gepaste trots presenteert volkspartijleider Jansen het nieuwe toegangscontrolesysteem. “Voortaan krijgt alleen het eigen Dongense volk, en okay vooruit dan maar… ook ’s Gravenmoer en Dongen-Vaart, toegang tot De Coolhof. Vreemdelingen die denken te kunnen profiteren van ons mooie afvalsysteem komen vanaf maandag bedrogen uit. Hier is geen plaats voor hen, de slagboom blijft naar beneden! In Dongen doen we dingen samen…voor ons eigen.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email