Initia-directeur scoort zware onvoldoende voor haar schoolrapport

20220626TB SintJan

De Dongense Dorpsnar

Nu de zomervakantie voor de deur staat, wordt het tijd om de balans op te maken. De schoolrapporten worden opgesteld en uitgedeeld. Voor sommigen is het tot het laatste moment nog spannend, anderen zien al een tijdje de bui hangen; ze presteren te slecht. Zo breken er ook spannende tijden aan voor Angela Horsten; de directeur-bestuurder van onderwijsstichting Initia.

Het voltallige leerkrachtenteam heeft besloten dat Angela een zware onvoldoende scoort voor haar eindrapport. Daarmee rijst de vraag of ze volgend jaar wel terug mag komen of dat het toch beter is voor haar om een andere school te gaan zoeken. In Angela’s rapport valt te lezen: “Angela’s taal – en rekenvaardigheden zijn ondermaats. Ze is eenkennig en communiceert daardoor niet tot nauwelijks met haar omgeving. Dit zorgt voor onaangename verrassingen.”

“Dit zorgt voor onaangename verrassingen”

Redactiesom

Verder zijn haar leerkrachten niet te spreken over haar bekwaamheid van het oplossen van redactiesommen. Zo kon Angela geen bevredigend antwoord geven op de som: “Op een basisschool zijn te weinig leerlingen. De directeur-bestuurder besluit zonder overleg en communicatie de school te sluiten. Wat is het percentage van verontwaardigde ouders en/of verzorgers?”
Of: “Nog voor een eerste steen gelegd is, is de nieuwbouw al te krap. Zijn er dan te veel leerlingen of te weinig lokalen? En zoja, hoeveel?”. Op beide vragen gokte ze het verkeerde antwoord.
Of de directeur-bestuurder met haar eindrapport nog bij onderwijswethouder Kunst langs durft te gaan voor het vragen van rapportgeld is onbekend.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email