Wouter de Zwart benoemd tot CDA-Farizeeër-coryfee

Beker

De Dongense Dorpsnar

Wouter de Zwart is uitgeroepen tot de jaarlijkse CDA-Farizeeër-coryfee. Voor de gemeenteraadsverkiezingen stelde de CDA’er zich verkiesbaar als raadslid en sprak hij richting de inwoners van Dongen uit dat hij beschikbaar was als kandidaat-wethouder. Vanochtend werd zijn raadlidmaatschap definitief vastgesteld. Na enkele uren liet het CDA via een persbericht weten dat De Zwart beide functies toch niet zal aanvaarden. Het landelijke CDA-partijbestuur is uitermate trots op deze CDA’er en beloont hem met een deze eretitel. De jury schrijft in haar juryrapport: “Wouter de Zwart. Een echte farizeeër die nog je maar zelden ziet binnen onze partij. Kiezersbedrog, onbetrouwbaar en huichelachtig, zomaar wat typeringen van deze coryfee. Hulde!”

Meneer de Zwart is bijzonder vereerd met deze titel. “Laten we eerlijk zijn: ik kom in een bijzonder rijtje met Maxime Verhagen, Camiel Eurlings en Wopke Hoekstra. Stuk voor stuk CDA-prominenten.” glundert de christendemocraat. Schuldig voor het vroegtijdige vertrek richting zijn kiezers voelt De Zwart zich allerminst. ,,Ik wil de politiek helemaal niet in. Ik heb ook nooit die intentie gehad. Maar het CDA had nog een stemmentrekker nodig op De Vaart. Zodoende ben ik op die lijst gaan staan.” De Zwart had ook nooit verwacht dat het CDA zou winnen en nu het te heet onder zijn voeten wordt, is het tijd om geen verantwoordelijkheid te nemen. Dat is waar het juryrapport hem ook voor roemt: “Dat je op de kieslijst gaat staan om vervolgens geen raadslid te worden, is al hondsbrutaal. Maar dat je jezelf als wethouder-kandidaat richting Volk en Vaderland presenteert om vervolgens met de noorderzon te vertrekken, dat is een heerlijke middelvinger naar alle CDA’ers!”

Dit is een heerlijke middelvinger naar alle CDA’ers!

Juryrapport ‘CDA-Farizeeër-coryfee’

Beoogd CDA-fractievoorzitter Stijn Sips is blij voor zijn partijgenoot. Toch was ook hij verrast met het plotselinge vertrek van Meneer de Zwart. “In allerijl heb ik toen maar verzonnen dat we in de voorbereidingen altijd twee kandidaat-wethouders voor ogen hadden. Hopelijk trappen ze op De Vaart in deze doorzichtige smoes. Ahjoh weten die boeren veel.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email