Wanneer Lepolder (VVD) gekozen wordt, weigert ze gehoor te geven aan haar kiezersmandaat

331973

De Dongense Dorpsnar

Komende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De inwoners geven in het stemhokje aan wie zij graag die komende vier jaar als hun volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad willen. Mochten de kiezers hun stem uitbrengen op VVD-lijsttrekker Petra Lepolder dan is die stem bij voorbaat voor niks geweest. Lepolder heeft aangegeven dat ze niet naar haar kiezers zal luisteren. De aanvoerder van lijst 3 weigert namelijk zitting te nemen in de gemeenteraad.

Toch is de VVD’er er niet helemaal gerust op dat ze te weinig stemmen gaat krijgen. Ze verwacht dat enkele ongeïnformeerde, Dongense VVD’ers toch op haar zullen stemmen. Maar Lepolder heeft geen zin om vier jaar lang haar kiezers te vertegenwoordigen. Daarom zegt ze het nog één keer heel duidelijk. “Je zult altijd zien dat onoplettende VVD’ers op mij zullen stemmen. Ik geef hen een duidelijk stemadvies: Doe dat niet, stem niet op mij! Ik wil helemaal niet in de gemeenteraad zitten. Ik ga niet naar jullie luisteren. Laat me met rust!” snikt de VVD-lijsttrekker.

“Stem niet op mij. Laat me met rust!

VVD-lijsttrekker Petra Lepolder

Wc-papier

Om ongemakkelijke situaties na de verkiezingen te voorkomen, heeft Lepolder samen met burgemeester Starmans gebrainstormd. Starmans is als voorzitter van het centrale stembureau verantwoordelijk voor alles in en rondom de Dongense stembureaus. Na drie uur brainstormen zijn de twee VVD’ers tot twee ontmoedigingsmaatregelen gekomen. Lepolder: “Voor alle mensen die tóch nog op mij willen stemmen, hebben de stembureauleden een buitengewone opdracht gekregen van de burgemeester. Mijn kiezers krijgen een speciaal stembiljet dat is afgedrukt op Wc-papier. Nadat ze mijn bolletje rood hebben gekleurd, mogen zij hun nutteloze stem deponeren in de afvalcontainer. Deze zogenaamde Lepolder-kliko, VVD-blauw met een VVD-oranje deksel, wordt voor mijn kiezers naast de reguliere stembus geplaatst. Op deze wijze hoop ik dat Dongen goed blijft en beter wordt.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email