Burgemeester Starmans (VVD) ontkurkt de eerste fles tijdens Open Horeca Dag

DSC_0138

De Dongense Dorpsnar

Lokale burgemeester Marina Starmans ontkurkt om klokslag 15:00u de symbolische, eerste fles bij Café Zalencentrum De Viersprong. Daarmee is de Open Horeca Dag officieel geopend en zal de burgemeester hoogstpersoonlijk alle deelnemende kroegen aandoen voor een grondige inspectieronde. De zes Dongense horecazaken kondigden een dag voor de persconferentie al aan dat ze vandaag van 15:00 tot 20:00u open gaan voor een hapje en een drankje. Samen met de mannen van C.V. De Stempelkaart fietst Starmans op een bierfiets langs alle deelnemers.

Omdat de open dag tegen het huidige coronabeleid is, knijpt Starmans een oogje toe. Als openbaar bestuurder belast met het handhaven van de openbare orde en veiligheid inspecteert ze of alles wel goed verloopt. QR-code, mondkapjes, bier op smaak, anderhalve meter afstand, bitterballen op temperatuur en muziek niet te hard. Dat zijn de aandachtspunten die de burgermoeder proefondervindelijk gaat toetsen.

“Gooi de deuren en de tap voor mij open!”

Burgemeester Marina Starmans (VVD)

“Persoonlijk vind ik zes horecazaken voor Dongense begrippen nog wat aan de magere kant. We hebben zo’n rijke kroeggeschiedenis hier. Ik roep daarom alle Dongense horecazaken – behalve natuurlijk café De Salamander – op om ook hun deuren en tap voor mij te openen!”, smeekt Starmans. De heren van C.V. De Stempelkaart hebben een mooie kroegentocht uitgestippeld. Om 19:30u doet het voltallige gezelschap de laatste kroeg aan: ’t Karrenwiel. De verwachting is dat Starmans na het laatste rondje vanuit daar naar huis kruipt.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email