Onderwijswethouder Van Boxtel vertrekt per direct; VVD’er Horsten volgt haar op

20210922TBVertrekVanBoxtel

De Dongense Dorpsnar

Deze ochtend liet wethouder Eline van Boxtel aan burgemeester Starmans weten dat ze per direct ontslag neemt. De PvdA-partijtop respecteert haar besluit en steunt de onderwijswethouder in haar keuze. Fractievoorzitter Martin Montens besloot namens de voltallige PvdA-fractie daarom per direct uit de coalitie te stappen. De sociaaldemocraten brengen hiermee de Volkspartij Dongen en de Dongense VVD tot een minderheidscoalitie. Inmiddels heeft VVD-raadslid Angela Horsten zich beschikbaar gesteld om de onderwijsportefeuille op haar te nemen. Zij wordt morgenavond tijdens de raadsvergadering benoemd.

Tijdens een ingelaste persconferentie gaf wethouder Van Boxtel tekst en uitleg over haar vertrek. Directe aanleiding is het terugkerende hoofdpijndossier over onderwijshuisvesting. Hoewel veel Dongense basisscholen toe zijn aan een nieuw schoolgebouw is daar momenteel geen budget voor. De slechte, financiële situatie van het gemeentelijke huishoudboekje laat dit simpelweg niet toe.

“Deze aanstelling voldoet aan alle voorwaarden.”

Burgemeester Marina Starmans (VVD)

Stichting Initia

Hiermee staat de teller van vertrokken wethouders onder Starmans’ regime op vier. De burgemeester was daarom ook zeer verheugd om te kunnen melden dat er alweer een nieuwe opvolger is gevonden. VVD-raadslid Angela Horsten wordt bij de volgende raadsvergadering benoemd tot onderwijswethouder. De huidige volksvertegenwoordiger zit al enkele maanden tijdens de raadsvergaderingen op de publieke tribune. Ze draagt namelijk een dubbele pet; naast raadslid is Horsten ook directeur-bestuurder van onderwijsstichting Initia. Veel Dongense basisscholen vallen onder deze stichting en dus praat Horsten nooit mee als het onderwijshuisvestingvraagstuk op de raadsagenda staat. Mevrouw Horsten is daarom opgelucht dat ze deze wethoudersfunctie gaat vervullen. Horsten: “Ik mag eindelijk weer eens praten in de raadszaal. Hiermee sla ik twee vliegen in één klap. U kunt vast wel raden wat het eerste is wat ik ga regelen.” Starmans voorziet vooralsnog geen problemen die in de toekomst kunnen leiden tot belangenverstrengeling. ,,Deze aanstelling voldoet aan alle voorwaarden. Althans aan alle integriteitvoorwaarden die wij binnen de VVD hanteren.” aldus de burgermoeder.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email