Eline (36) klopt aan bij Dongense schuldhulpverlening

20210710TB Lege Portemonnee

De Dongense Dorpsnar

De Gemeente Dongen heeft één dagdeel per maand een regievoerder voor schuldhulpverlening ter beschikking gesteld. De regievoerder zit op maandagen in de Eagle Shelter waarbij je zonder afspraak zo kan binnenlopen. Hij ondersteunt alle inwoners die met financiële zorgen te kampen hebben. Eén van die financieel gedupeerde is de Dongense Eline (achternaam bij redactie bekend). Zij wist de weg naar de Eagle Shelter prima te vinden.

Eline (36) biecht op dat ze niet over de capaciteit beschikt om inzicht te krijgen in haar uitgavenpatroon. “Hoe ik het ook probeer, het lukt mij maar niet om mijn huishoudboekje op orde te krijgen.” snikt de schuldbewuste Dongense. Ze geeft aan dat het haar moeite kost om alles te overzien. ,,Het groeit mij boven het hoofd. Verschillende schuldeisers komen langs met aanmaningen. De ene keer is het Eteck met de gasrekening. Dan weer de stroomfacturen van TenneT. En nu weer die schoolkosten.” Want de laatste tijd wordt Eline vooral geteisterd vanwege haar oplopende schoolkosten. Eline heeft zich iets te rijk gerekend in haar ambitieuze onderwijsplannen. Dit komt haar nu duur te staan.

“Juist voor mensen zoals Eline dragen wij als gemeente de verantwoordelijkheid om deze hulp aan te bieden.”

Wethouder Van Boxtel

Portefeuillehouder

Wethouder Van Boxtel is blij dat de gemeente Dongen een regievoerder voor schuldhulpverlening kan aanbieden aan iedereen die dit nodig heeft. Van Boxtel: “Juist voor mensen zoals Eline dragen wij als gemeente de verantwoordelijkheid om deze hulp aan te bieden. Ze zit momenteel in grote financiële zorgen zonder dat zij er ook maar iets aan kan doen. Juist voor zulke mensen wil ik als portefeuillehouder mijn werk doen.” Eline is maar wat blij met zo’n wethouder. Voordat ze Eagle Shelter uitloopt heeft de kapitaalarme nog één vraag: “Moet ik nou hier zijn voor die voedselbank? Of was dat toch in het gemeentehuis?”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email