Dubbele pet wethouder Jansen (VPD)

Wethouder Jansen BINGOKAART

De Dongense Dorpsnar

Wethouder René Jansen (VPD) reageert in een korte verklaring op de aantijging over de schijn van belangenverstrengeling. De wethouder heeft een nevenfunctie als bestuurslid van Stichting OCD (OntwikkelingsCentrum Dongen). Deze Dongense stichting heeft naar verluid door de verkoop van de oude bibliotheek aan de Mgr. Schaepmanlaan enkele miljoenen op haar bankrekening en wil dat graag uitdelen. In de 34ste aflevering van ‘De Restzetel’ wordt de dubbele pet van wethouder Jansen uitgelicht. Luister hier naar de aflevering:

In de populaire podcastshow onderzochten de drie mannen hoe het morele kompas van de VPD’er is afgesteld. In de zogenaamde special worden interessante inzichten onthuld die nu als een lopend vuurtje door Dongen gaan. In de rubriek ‘De Voorspelling’ sluiten de mannen af met een bingokaart met negen woorden die Jansen waarschijnlijk gaat gebruiken voor zijn verdediging van deze schijn van belangenverstrengeling.

Dubbele-pet-bingokaart

Deze ludieke actie schiet bij OCD-secretaris Michiel van Amelsfort in het verkeerde keelgat. De hooghartige secretaris weigerde een uitgebreide reactie te geven. Met enkele zinnen veroordeelde hij de ludieke actie. Van Amelsfort: “De bingokaart van De Restzetel vinden wij een bijzonder kinderachtige actie. Het klopt dat wij met die miljoenen voor Sinterklaas spelen. Echter, van onze penningmeester heb ik geleerd dat wanneer je eenmaal weet wie er daadwerkelijk achter de Goedheiligman schuil gaat, de magie eraf is. Juist dáárom handelen wij volstrekt op een ondoorgrondelijke en ondoorzichtige wijze. Daarmee draagt René Jansen geen dubbele pet maar hooguit een rode mijter, om de boter op zijn hoofd te verbergen.”

Reactie Jansen

Stichtingsbestuurslid Jansen: “De aantijging van de mannen van De Restzetel vind ik teleologisch, infaam en abject. En ik zal u ook uitleggen waarom. OCD is een zelfstandig opererende stichting met het onvervalste Dongens DNA. In de hoedanigheid van OCD-bestuurslid heb ik de verantwoordingsplicht om de lokale deelbelangen te behartigen. Dat betekent statutair dat ik vanuit de OCD-stichting autonoom mag handelen.” OCD-bestuurslid Jansen wordt aangevuld door wethouder Jansen: “Ik sluit mij volledig aan bij mijn vorige spreker. Als wethouder kan ik u verzekeren dat wij als college van B&W ‘transparantie’ en ‘integriteit’ hoog in het vaandel hebben staan.”

www.restzetel.nl

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email