VHD bezet eigen verenigingshal

20210515TB Verenigingenhal

De Dongense Dorpsnar

Het dagelijkse bestuur van Stichting Verenigingshal Dongen heeft zich in hun eigen opslagruimte vrijwillig opgesloten. Nu de pilotfase en daarmee de huurovereenkomst van de verenigingshal tot een einde komt, staan de verenigingen met al hun materiaal per 1 juni op straat. Het strijdlustige driemanschap – onder leiding van Frodo Rijk – beoogt met deze bezettingsactie uitzetting te voorkomen. De lokale autoriteiten – én burgemeester Starmans (VVD) – vrezen voor maandenlange onderhandelingen.  

Twee grote roadblocks blokkeren de toegang tot de opslag. Achter de hermetisch gesloten witte roldeur verschansen de drie militanten zich. Door middel van portofoons communiceren zij vanuit de loods met de toegestroomde pers, politie en politiek. De bezetters beschikken over proviand voor minimaal drie maanden. Ze realiseren zich dat deze bezettingsactie een uiterste wanhoopdaad is maar zijn bereid om desnoods met gewelddadig verzet het ultieme offer te leveren.

“Laat dit een waarschuwing zijn!”

VHD-woordvoerder

Eisenlijst

Aan de buitenwereld laat woordvoerder Rijk weten dat er drie harde eisen ingewilligd moeten worden voordat zij vrijwillig en geweldloos de bezette loods zullen verlaten. De bezetters zijn bereid om te onderhandelen en hebben daarom hun eisenlijst kenbaar gemaakt. De woordvoerder: “Wij eisen drie dingen. Allereerst dat alle verenigingen in de opslagruimte mogen blijven. Ten tweede een vrije doortocht met de 127 naar Breda. En ten derde dat “De Cammeleur” alsnog “Bij Van Dongen” gaat heten.” En die derde eis is een absolute dealbreaker, vult actievoerder – annex secretaris – Ad Vonk aan.

Kapotte stofzuiger

Mochten de twee roadblocks, de grote kettingen aan de roldeur en een tiental boobytraps het overheidsgeweld toch niet tegenhouden, dan waarschuwt Rijk alvast voor de gevolgen. ,,Ons derde lid is penningmeester Hans Trommelen. Hij is jarenlang op de bankgetraind in Amerikaanse Tv-series uit de jaren 80, met als specialisaties: The A-team en MacGyver. Je wilt niet weten wat die man met een lasapparaat, een kapotte stofzuiger en een zak vol pingpongballen voor schade kan aanrichten. Laat dit een waarschuwing zijn!”  

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email