Bart van Kerkhof voor vijfde maal uitgeroepen tot Dongense journalist van het jaar

Persvrijheid

De Dongense Dorpsnar

Op de internationale dag van de persvrijheid is Bart van Kerkhof wederom door de vakjury uitgeroepen tot dé Dongense journalist van het jaar. De eindredacteur van de populaire nieuwssite ‘dongen.nieuws.nl’ liet met zijn scherpe pen Emile van Rooij (Weekblad Dongen) ver achter zich. Locoburgemeester René Jansen zocht de winnaar op om hem met een prachtig juryrapport en een Exota-beugelfles te eren.

Bart van Kerkhof was maandagmiddag totaal overdonderd door het verrassingsbezoek van Jansen. Ook voor Jansen was het chaotisch, de wethouder stond voor een dichte deur. “Ik stond voor een dichte redactiedeur. Bart zat niet op zijn ene werkplek, maar bleek tweehonderd meter verderop op zijn andere werkplek te staan.” verklaart Jansen. Toen de twee heren elkaar op de weekmarkt tussen de Dongense dingen hadden gevonden, werd de winnaar voor de vijfde keer in het zonnetje gezet.

Coronapandemie

Al tientallen jaren reikt een Dongense vakjury op de internationale dag van de persvrijheid een lokale prijs uit aan de beste Dongense journalist. De voltallige jury bestaat uit burgemeester Starmans (VVD), de drie wethouders en gemeentesecretaris Henk Van Noort. De vijf zelfbenoemde “hoeders van de onafhankelijke pers” prijzen ieder jaar op 3 mei een lokale journalist. Vanwege de pandemie bleek Starmans zelf niet bij machte om de prijs aan Van Kerkhof te overhandigen. Het was daarom locoburgemeester Jansen die uit het juryrapport voordroeg.

Juryrapport

“Daar waar Nederland voor het derde jaar op rij is gezakt in de wereldranglijst voor persvrijheid, zorgt Bart hoogstpersoonlijk ervoor dat Dongen op het allerhoogste niveau blijft. Hij houdt het gemeentebestuur behoorlijk scherp en brengt ons zo nu en dan enorm aan het zweten!” bekende Jansen. ,,Deze rasechte voorvechter van de vrije pers informeert al jaren de Dongense gemeenschap op zijn eigen onafhankelijke en kritische wijze. Of het nu gaat om de gemeentelijke persberichten, advertorials van bedrijven of zijn eigen Dongense Dingen: Bart maakt geen onderscheid en plaatst alles ongecensureerd op zijn nieuwssite.”

OP=OP

Na de voordracht feliciteerde de VPD-wethouder de controleur van de macht met het behalen van zijn vijfde overwinning. Tevens sprak de gemeentebestuurder de hoop uit dat Van Kerkhof nog jaren op deze manier doorgaat. De verbouwereerde journalist die normaal nooit om woorden verlegen zit, kwam nu taal te kort. Hij herpakte zichzelf, bedankte de locoburgemeester en maakte gebruik van zijn spreekrecht: “Exclusieve lampkesoptochtpuzzel! Van zeer goede kwaliteit! Wie maakt me los? Wie maakt me los?!”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email