Ouderenpartij Dongen wil een kerncentrale

uranium

De Dongense Dorpsnar

Afgelopen donderdagavond kwam de Ouderenpartij Dongen tijdens de raadsvergadering met een opmerkelijke mededeling. Fractievoorzitter Marius van der Heijden heeft – zonder overleg met de gemeenteraad – Dongen aangemeld als optionele vestigingslocatie voor de bouw een Brabantse kerncentrale. Volgens Van der Heijden is de aanmelding – met de ludieke werktitel “Kernproef” – de enige manier om toekomstige, Dongense generaties een leven te garanderen.

Donderdag presenteerde het Noord-Brabantse provinciebestuur een onderzoek naar de haalbaarheid van kernenergie in de provincie. Gedeputeerde Eric de Bie (FvD) bepleitte dat wanneer het provinciebestuur inzet op kernenergie daar ook de bouw van een kerncentrale bij hoort. Hij heeft alle Brabantse gemeenten aangeschreven om zich beschikbaar te stellen als vestigingslocatie. De voorman van de Dongense Ouderenpartij gaf direct gehoor aan deze oproep. “Wij denken dat het voormalige TUF-terrein dé perfecte locatie is voor de energievraag van de toekomst”, verklaart Van der Heijden. ,,Nu het terrein weer helemaal schoon is, wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Eentje die vele malen minder risico met zich meebrengt dan bij de vorige bewoner.”

“Ik wil NUcleaire energie!”

OPD-fractievoorzitter Marius van der Heijden

Witheet

Energie-wethouder René Jansen (VPD) werd witheet toen hij het voorstel van de Ouderenpartij aanhoorde. Afgelopen week presenteerde de trotse wethouder nog het burgerzonnepark Tichelrijt. Een burgerinitiatief dat met zonnepanelen drieduizend huishoudens van duurzame stroom voorziet. Volgens Van der Heijden zijn dit soort burgerinitiatieven allemaal verspilde energie die te weinig om het lijf hebben. De volksvertegenwoordiger vindt dat het allemaal te langzaam gaat. ,,Er is haast geboden, daarom wil ik nucleaire energie!”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email