Dongense ambtenaren overwerkt

20210320TB Koffie

De Dongense Dorpsnar

Directiesecretaris Willem Vulto en gemeentesecretaris Henk van Noort luiden de noodklok. Het Dongense ambtenarenapparaat lukt het in deze coronacrisis niet om alle gemeentetaken in hun thuiswerkomgeving uit te voeren. Beide Dongense directieleden waarschuwen dat hun ambtenaren bezwijken onder de enorme werkdruk. Donderdag gaven ze in een persconferentie aan dat dit probleem bij hen de hoogste prioriteit heeft. Daarom beloofden de heren dat maandagochtend om 09:00uur dit het eerste is waar ze samen naar zullen kijken.

Burgemeester Starmans (VVD) kon niet leven met deze belofte en greep kordaat in. Ze riep direct aanstaande zondag (21 maart) uit als ‘Dongense dag van de Ambtenaar’. “Dit is een symbolische datum. De winterslaap is voorbij. De voorjaarsvermoeidheid bij de ambtenaren ligt dan vaak alweer op de loer. Maar we gaan er alles aan doen om aankomende week er een geweldige 4-daagse werkweek van te maken!” wenst de burgermoeder.

“We gaan er alles aan doen om aankomende week er een geweldige 4-daagse werkweek van te maken!”

Burgemeester Marina Starmans (VVD)

Gemeentesecretaris Van Noort is blij met de symbolische actie van de burgemeester. Hij vreest echter dat daarmee het structurele probleem niet is opgelost. Van Noort: “Ik ben eindverantwoordelijk voor de personeelsbezetting en dat is een flinke puzzel met allerlei uitdagingen.” Hij doelt hiermee op het wettelijke recht op vrije vrijdagmiddagen, de koffiehalfuurtjes en de uit-het-raam-kijk-kwartiertjes.

Werkgroep

Ook de aanwas van nieuw personeel blijkt een grote moeilijkheid, zegt eindverantwoordelijke Vulto. De directiesecretaris heeft hier wel een verklaring voor. “Wij hanteren in ons aannamebeleid eerst een halfjaarlijkse aanstelling. Deze frisse krachten functioneren zes maanden buitengewoon goed. Eenmaal in vaste dienst halveert – op mysterieuze wijze – hun productiviteit.” Vulto heeft daarom een ambtelijke werkgroep aangesteld om te onderzoeken wat hiervan de onderliggende oorzaak is. ,,De eerste rapportbevindingen van de werkgroep zijn opzienbarend. Het blijkt dat iets meer dan de helft van onze ambtenaren werkt. Dat is positief! Ik begrijp sowieso niet waar al die negativiteit vandaan komt. Wat heeft iedereen toch tegen onze ambtenaren? Ze doen toch niets?!”  

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email