Jean-Jacques van Woudensteijn tot Kinsbergen (17) wint FIFA21-toernooi

GemeenteDongen_DongenEsportsToernooien_FIFA_Inschrijven_Facebook-2

De Dongense Dorpsnar

Na een bloedstollende finale is de winnaar van het FIFA21-toernooi ‘E-Sports Dongen’ bekend. Jean-Jacques van Woudensteijn tot Kinsbergen (17) won de Dongense eindstrijd van het bekende voetbalcomputerspel. Hij gaat daardoor met de gouden beker naar zijn huis aan de Lijsterlaan. De gemeente Dongen poogde met dit toernooi een leuk alternatief voor alle Dongense jongeren aan te bieden. Juist nu deze doelgroep het in deze coronatijd zwaar heeft, was het tijd voor wat verlichting. Hoewel deelname gratis was, was de opkomst teleurstellend laag.

Het toernooi zou volgens de officiële planning drie dagen duren. Maar door de lage opkomst, vervielen de kwalificatiedagen en namen de enige twee aangemelde kandidaten het direct tegen elkaar op in de finale. Jean-Jacques won – met een 2-1-eindstand – op overtuigende wijze van Xavier-Philippe (15). De verliezend finalist verklaarde dat hij wel vaker van zijn twee jaar oudere broer heeft verloren.

Laagdrempelig

“We vinden het ontzettend jammer dat carnaval dit jaar niet gevierd kan worden zoals andere jaren. Door middel van een online E-sports-toernooi willen we onze jongeren een leuk alternatief bieden die bovendien volledig coronaproof is.”, aldus wethouder René Jansen (VPD). Hij vertelt trots dat via scholen en voetbalverenigingen alle jongeren zijn benaderd voor dit evenement. Enigszins teleurgesteld is Jansen dus wel over de lage opkomst. “Je probeert dit evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden om daarmee alle Dongense jongeren te bereiken.” legt de wethouder uit. ,,Deelname was gratis. Het enige wat je moet bezitten is de nieuwste versie van de spelcomputer, de net uitgekomen FIFA21-editie en een PlayStation-Plus-abonnement. Meer niet!”

“Je probeert dit evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden om daarmee alle Dongense jongeren te bereiken.”

Wethouder René Jansen (VPD)

Schoencadeautje

Ook Jean-Jacques snapt niet dat hij en zijn broertje de enige twee deelnemers waren. Beide broers hebben een PlayStation5 en zweren erbij dat zonder die uitgaveversie het toernooi niet te winnen is. Van Woudesteijn tot Kinsbergen: “Zonder PlayStation5 hoor je er in de Lijsterlaan echt niet meer bij. Een PlayStation4 is zo 2020. We hebben die PS4 daarom afgelopen Sinterklaas als schoencadeautje aan de kinderen van onze butler geschonken.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email