Verontruste lezers: “Weekblad Dongen heeft te weinig inhoud!”

20210118TB Weekblad Dongen

De Dongense Dorpsnar

Verontruste lezers van Weekblad Dongen luiden de noodklok. Met het vertrek van Yvonne Stevens houdt het Dongense huis-aan-huisblad nog maar één verslaggever over. Het Weekblad is daarmee – onder leiding van redactiecoördinator Christiaan Starink – binnen enkele jaren qua inhoud en vorm afgegleden tot marginaal niveau. Door Starinks wanbeleid speelt het eens gerenommeerde huisblad geen enkele rol meer in de Dongense huishoudens, zo klinkt de veelgehoorde klacht.

Nu deze winter verslaggever Yvonne Stevens is vertrokken, regent het klachten op de eindredactie in Baarle-Nassau. Door Stevens’ vertrek kan de trouwe lezer alleen nog maar genieten van de inbreng van Thecla Bovenberg. Eén van die trouwe lezers is Jacques de Zinger. “Eén verslaggever voor het hele dorp is voor de invulling van de hele krant te weinig. De krant is veel te magertjes geworden!”, foetert De Zinger.
Weekblad-redactiecoördinator Christiaan Starink kan zich niet vinden in de klachtenregen. Als eindverantwoordelijke doet hij er, naar eigen zeggen, alles aan om het Weekblad Dongen in leven te houden. Starink: “Wat de mensen willen lezen zijn de overlijdensadvertenties, de feesten, de sportuitslagen en de gebeurtenissen in de lokale politiek. Dat leveren wij nog steeds. Kijk eens naar zo’n Emile van Rooij. Ik heb hem hoogstpersoonlijk ontdekt. Deze Oosterhoutse gymnasiast is de hoofdredacteur van het schoolkrantje van St. Oelbert. Als Van Rooij de komende jaren zich blijft ontwikkelen, wordt deze knul over 10 jaar een geweldige politiek journalist. Dit zal vanzelf weer lezers aantrekken.”

“Emile van Rooij is over 10 jaar een geweldige politiek journalist!”

Christiaan Starink – Weekblad Dongen

Kliko

Voor Jacques de Zinger gaat dat allemaal niet snel genoeg. De trouwe weekbladlezer voorziet een moeilijke wintertijd. Hij las in de gemeentelijke afvalkrant de tip om een krant op de bodem van zijn GFT-container te leggen zodat het vocht opneemt en het vastvriezen tegen gaat. “Maar zo’n dun weekblaadje neemt veel te snel vocht op met als resultaat dat al het afval tijdens het legen in mijn kliko blijft hangen! Zeker nu tie nog maar één keer per maand wordt geleegd is dat een ramp!” jammert De Zinger.

Hans van Aalstbode

Het zwaarmoedige vooruitzicht dat het Weekblad het einde van dit jaar niet haalt, als het op deze voet doorgaat, is wat Starink betreft pure onzin. Hij wijst erop dat deze week op de voorpagina een oproep is geplaatst. Zijn verwachting is dat met een vergoeding van drie cent per woord de sollicitatiebrieven zullen binnen stromen. Voor De Zinger zijn dit allemaal loze beloftes. ,,Zelfs de reclamefolders die op dinsdag bezorgd worden, bevatten meer informatie en belanden nog minder snel op de bodem van mijn kliko. Ik voorspel dat het Weekblad aan het einde van het jaar is overgenomen door de mediagenieke centrummanager. Het schijnt dat Hans van Aalst wel meer vocht vasthoudt. Dat dan weer wel.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email