Nieuwjaarstoespraak burgemeester Starmans lekt uit

20201231TB NieuwjaarstoespraakStarmans

De Dongense Dorpsnar

De nieuwjaarstoespraak 2021 van de burgemeester Marina Starmans (VVD) is uitgelekt. Vorige week wendde de Dongense burgemeester zich tot alle inwoners middels een kerstvideoboodschap. Traditiegetrouw speecht de Starmans ook op oudejaarsdag op het Looiersplein tijdens de oliebollenparty. Ze blikt dan vooruit op het jaar dat komen gaat. Vanwege de coronamaatregelen kon dit culinaire feestje niet doorgaan. Haar nieuwjaarstoespraak – met persoonlijke visie – is door anonieme bronnen uitgelekt en hieronder te lezen. Tot op heden is het niet bekend of Starmans deze toespraak nog gaat uitspreken, opnemen en uitzenden. Lees hier Starmans’ uitgelekte toespraak.

“Beste mensen van Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart,

In mijn inspiratievolle kerstvideoboodschap blikten we samen terug op het afgelopen jaar. Een vervelend jaar. Een jaar met grote zorgen, twijfels en onzekerheden. In de afgelopen dagen ben ik moe geworden van het confetti strooien tussen de sneeuwvlokken en uitgeput van het touwtjespringen langs de regenboog.

Het is tijd om samen vooruit te blikken!

Wat gaat dit nieuwe jaar ons brengen?
Welke uitdagingen komen er in 2021 op ons pad?
En hoe gaan we die gezamenlijk bewandelen?
Op veel vragen tast ik, net als u, geheel in het duister.
Mondiale en landelijke maatregelen hebben invloed op het lokale en politieke beleid. Ook voor mij zijn het dus spannende tijden, maar toch kan ik al enkele aankomende gebeurtenissen met u delen. Want u hoeft geen toekomstvoorspeller, politiek watcher of Dongens DNA te bezitten om te kunnen weten wat komend jaar ons gaat brengen.

Ik neem u graag mee in mijn vooruitzichten.

Allereerst is daar voor u het feestelijke vooruitzicht van mijn herbenoeming. Begin februari word ik herbenoemd voor zes jaren. Ik zal mijn uiterste best doen om u te doen geloven dat ik de intentie heb om die volledige zittingstermijn uit te dienen. Ik zal aan u tonen dat ik mijn schadeloosstelling meer dan waard ben, net als mijn VVD-partgenoot zijn wachtgeld. Ik kan zeggen dat in maart het wachtgelddossier van Rolf Vullings eindelijk zal worden gesloten. Na twee moeizame jaren is het mij – geholpen door de aflopende termijn – gelukt om Vullings af te laten zien van zijn wachtgeldregeling. Deze overwinning zal door alle VVD’ers met een groot afscheidsfeest worden gevierd.  

Behalve feestelijkheden voorzie ik helaas ook droevige zaken op ons levenspad opdoemen. Zaken waarbij we definitief afscheid van elkaar moeten nemen. Hoewel ik telkenmale De Cammeleur de kansen en mogelijkheden heb gegeven, is het hen helaas niet gelukt om zich te ontwikkelen. Spijtig genoeg moeten we aankomende zomer de stekker uit dit noodlijdende project trekken. Mocht dit in de gemeenteraad tot een roep om aftreding leiden, dan ben ik bereid om mijn volledige verantwoordelijkheid te nemen. Ik zal dan wethouder Jansen volkomen ondersteunen in zijn waardige vertrek.     

‘Gelukzalig’ is een woord dat alleen een waarde kent als het wordt ervaren. Deze gelukzaligheid vervult mijn hele lijf voor Dongen Pallets. Dit bedrijf spendeert geheel belangeloos grote geldbedragen voor het opruimen van troep die door mij is veroorzaakt. Over enkele weken zullen er geen kunstgrasmatten in Dongen zijn. Het merkwaardigste is nog dat de commercieel-directeur van mij helemaal niks terug verlangt! Zalig zijn de onnozelen van geest.

Als laatste staan er nog enkele data in mijn werkagenda met rood omcirkeld. Dagen waar ik – als uw burgermoeder – naar uitkijk. De installatie van de nieuwe raadsgriffier, de Tweede Kamerverkiezingen, de rechtbankvisies voor mijn handelen inzake Glorieux en TUF. Allemaal spannende momenten waarin ik vol ben van vertrouwen.

Ik ben trots op Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart.
En ik ben trots op u.
U; de burger die mij de macht en mogelijkheid geeft om mijn feestelijke gang te gaan.
Ik hoop dat u mij ook weer in 2021 deze verantwoordelijkheid en onverschilligheid toevertrouwt.
Dan wordt het voor mij een geweldig jaar!”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email