Toegangswegen richting winkelcentrum afgesloten voor coronadrukte

Gasthuisstraat poelstraat werkzaamheden

De Dongense Dorpsnar

Burgemeester Starmans (VVD) heeft op Black Friday de toegangswegen richting de Dongense winkelstraten afgesloten. Het winkelende publiek dat zich in de Tramstraat, Hoge Ham – en met name het Looiersplein – ophield, werd te massaal om de anderhalve-meter-afstandsregel nog te kunnen naleven. Na crisisberaad gaf de burgemeester gemeentewerkers direct de opdracht om de kruising bij de Gasthuisstraat hermetisch af te sluiten voor het verkeer.

Op vrijdagochtend kwamen burgemeester Marina Starmans (openbare orde en veiligheid), wethouder Eline van Boxtel (centrumontwikkeling) en centrummanager Hans van Aalst voor crisisoverleg bij elkaar. Zij constateerden dat enkele factoren zorgden voor een ongekende mensenmassa in het Dongense centrum. Van Boxtel: “Winkeliers mogen maar een beperkt aantal klanten binnen hebben, dus meer mensen staan daardoor buiten de winkel. Ten tweede zijn er koopjesjagers in aanloop naar de feestdagen en daarbovenop de Black Friday-drukte. Het speelden gisteren allemaal een grote rol in de winkelchaos. Maar de primaire aanleiding van de grote toevoer van de mensenmassa is toch wel het nieuwe centrumbeleid.”

Centrummanager

Wethouder Van Boxtel doelt hiermee op de geslaagde centrummanager Van Aalst. De man die zelf nooit op de voorgrond treedt, is hét geheim achter het succesvolle winkelcentrum. Hij startte in mei als centrummanager en trok het karige centrumbeleid eigenhandig uit het slob. “De sfeermuziek uit de luidsprekers aan de lantaarnpalen, de eindejaarsactie en het project ‘Leer Dongen Kennen’, het trekt zoveel belangstelling. We gingen gisteren aan ons eigen succes ten onder.” verzucht een moedeloze Van Boxtel.     

Vijf frikandellen

Toen Starmans van haar twee BOA’s het signaal kreeg dat de coronamaatregelen niet meer te handhaven viel, dwong dit haar tot snel handelen. Na het crisisoverleg werd de kruising in de Gasthuisstraat afgesloten, nam de mensenmassa mondjesmaat af en keerde de rust weer terug in de Hoge Ham. De burgemeester kijkt vooruit en vreest dat komende maand er een waterbed-effect zal ontstaan. “Als we hier de kruising weer moeten afsluiten dan gaan de mensen naar andere winkelcentra in de gemeente Dongen. Daarom ben ik vanmiddag al in gesprek met de winkeliers op het Europaplein en ’s Gravenmoer.” sprak een daadkrachtige Starmans. “Vanavond rijd ik, op weg naar huis, nog even langs de Cafetaria De Vaarterie. Voor een gesprek en vijf frikandellen. En misschien neem ik ook nog wel wat lekkers voor mijn man mee.”   

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email