V.V. Dongen annexeert centrum voor uitbereiding parkeergebied

20201118TBLantaarnpaal

De Dongense Dorpsnar

Politiek deskundigen veronderstellen dat de luidsprekers die aan de lantaarnpalen in het winkelcentrum hangen een voorbode zijn voor de annexatie-actie van V.V. Dongen. Aangenomen wordt dat de directe aanleiding hiervoor het mislukken van de onderhandelingen tussen de voetbalvereniging en het college van B&W is. De diplomatieke wereld heeft geschokt gereageerd en houdt gespannen zijn adem in. Men vreest dat deze brutale kolonisatiepoging de politieke verhoudingen tussen de twee rivaliserende mogendheden verder verslechtert. V.V.-Dongen-voorzitter John-Paul Verkooijen heeft inmiddels de expansiedaad opgeëist.

De bestuurlijke onenigheid die al jaren tussen de twee grootmachten woedt, was de afgelopen jaren geluwd. Na de ondertekening van de Hoge-Ham-Akkoorden van 2019 hielden wethouder René Jansen (VPD) en voorzitter Verkooijen zich aan de sportvisie. Beide partijen waren tot overeenstemming gekomen om het sportparkgebied niet verder uit te bereiden naar de Beljaart. In ruil daarvoor beloofde de sportwethouder aan de voetbalvoorzitter een verder onderzoek naar de schaarse parkeercapaciteiten. De resultaten van dit onderzoeksrapport heeft Jansen vorige week naast zich neergelegd. Een furieuze Verkooijen verwijt nu in het openbaar dat Jansen zijn afspraken niet na komt. Dit rechtvaardigt volgens de voetbalwereld de directe tegenreactie vanuit Sportpark De Biezen. De politieke wereld is daar nog niet van overtuigd en stapt naar het Internationale Strafhof in Den Haag.

“In deze straten tolereren wij het gezag van Starmans niet meer!”

John-Paul Verkooijen – Voorzitter V.V. Dongen

Vrijstaat ‘Sportpark De Biezen’

De expansiedrift van de voetbalclub tekent zich nu zichtbaar en hoorbaar af in de straten rondom het sportcomplex. Alle parkeervoorzieningen in de omliggende straten zijn nu door V.V. Dongen geconfisqueerd. Verkooijen: “We zijn door het college bespot en vernederd. We moesten van ons afbijten om onze eer hoog te houden!” In de straten waar de luidsprekers hangen, behoren de parkeernederzettingen nu toe tot het grondgebied van de uitgeroepen vrijstaat ‘ Sportpark De Biezen’. Bij diverse huizen hangen de eerste blauw-gele vlaggen al aan de gevel. “Wij nemen slechts wat ons rechtmatig toekomt. Vanaf nu verdedigen onze auto’s de straten en haar burgers. Iedereen mag parkeren waar ze willen. In deze straten tolereren wij het gezag van burgemeester Starmans (VVD) niet meer en maken wij de dienst uit!” proclameert een zelfverzekerde Verkooijen.

Come on Dongen

Eén van geldende straatregels is dat stadionspeaker Frank van Heteren iedere ochtend om half zes opent met een ochtendgebed, waarin hij oproept om trouw te zweren aan De Kanaries. Na deze ochtendrite schalt “Come on Dongen, Come on Dongen!” als een drie-uur-durend-mantra door de luidsprekers. Wethouder Jansen was op werkbezoek bij de gemeentelijke plantsoendienst en dus niet bereikbaar voor commentaar. De mannen van de buitendienst bewaken de oostgrenzen van de Hertog-Jan-Vlakte tegen het immer oprukkende Olympia-60-gevaar.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email