Sinterklaasjournaal geweigerd in Dongens gemeentehuis

20201110TBSinterklaasjournaal

De Dongense Dorpsnar

Vanochtend werd een cameraploeg van het Sinterklaasjournaal de toegang van het Dongense gemeentehuis ontzegd. De NTR-cameraploeg kwam langs voor televisieopname maar stond voor een dichte deur. De media werden door burgemeester Starmans (VVD) fysiek geweerd.

In het populaire kinderprogramma waren tientallen Nederlandse burgemeesters te zien die inbelden naar tv-presentatrice Diewertje Blok. Vanuit de Hilversumse televisiestudio vertelde Blok dat Sinterklaas op weg is naar Nederland, maar het onduidelijk is of de stoomboot richting Zwalk gaat. Alle Nederlandse burgemeesters kwamen Mevrouw Diewertje graag te hulp. Blok: “Het lijkt mij een goed idee dat alle kinderen van Nederland hun tekeningen, brieven en verlanglijstjes naar hun eigen burgemeester sturen. Dan zorgen zij ervoor dat het bij de Goedheiligman aankomt.”

354 burgemeesters

Alle 354 burgemeesters ontvingen de NTR-cameraploeg op hun gemeentehuis. De bestuurders wilden graag alle kinderen van hun dorp of stad helpen. Zij speelden daarom hun rol in dit kinderfeest belangeloos mee. Behalve de Dongense burgemeester, zij weigerde expliciet de toegang van de NTR-cameraploeg. Marina Starmans: “De inwoners van Dongen zijn van mij gewend dat ik de regels altijd streng naleef en handhaaf. Kijk naar mijn geweldige handelen in het TUF-dossier. De regels die wij hier opstellen kennen absoluut geen persoonlijke willekeur en gelden dus voor iedereen.” Die rechtlijnigheid past Starmans ook toe als het gaat om het huidige persbeleid. Sinds vorige week worden de pers geweigerd in het gemeentehuis. “Ik ben zeer consequent in mijn persbeleid en kon de cameraploeg daarom niet binnenlaten. Ik heb dus niet mijn medewerking verleend aan het Sinterklaasjournaal. Voor mij is persvrijheid heel erg belangrijk, maar niet als het mij niet uitkomt.” aldus Starmans.

Poststuk

Op de vraag of de kinderen wel hun Sinterklaaspost bij haar kunnen bezorgen zodat zij het aan de Goedheiligman kan overhandigen, antwoordt Starmans zakelijk: “Alle post ontvangen wij het liefst in drievoud en digitaal op ons algemeen emailadres. De kinderen ontvangen dan een ontvangstbevestiging. Het poststuk wordt dan in behandeling genomen en binnen de wettelijke termijn van zes weken door onze ambtenaren afgehandeld.”   

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email