Zevende Floris’Hand Curlingcompetitie in dorpshuis De Geubel

thumbnail_20200102_230144

De Dongense Dorpsnar

In het ’s Gravenmoerse dorpshuis ‘De Geubel’ zal deze winter de zevende Floris’ Hand curlingcompetitie worden georganiseerd. Gisteren werd de opzet van de veertiende editie van DongenIce gepresenteerd. Deze bijzondere editie is door de coronamaatregelen nogal beperkt in vergelijking tot de voorgaande jaren. De ijshal, met een synthetische schaatsbaan, wordt gebouwd in de grote zaal van De Cammeleur en is dit jaar alleen toegankelijk voor de Dongense basisschoolleerlingen. Voor het stichtingsbestuur van De Geubel was dit dé uitgelezen kans om de populaire curlingcompetitie naar ’s Gravenmoer te halen.

Met een stralende glimlach ontvangt Dianne de Kort de aanwezige media op haar kantoor voor de perspresentatie. De financieel adviseur van Floris’Hand is uitermate in haar nopjes. De Kort: ”Het zag er naar uit dat dit jaar DongenIce helemaal niet door zou gaan. Het DongenIce-bestuur heeft, in nauwe samenwerking met de gemeente, een alternatief gevonden door de ijshal in De Cammeleur te bouwen. Maar vanwege de coronamaatregelen zijn op de kunstmatige ijsbaan alleen basisschoolkinderen welkom en is er voor onze Floris’Hand curlingcompetitie geen plaats.”

Curlteam

Voor Floris’Hand leek dit een bittere pil om te slikken. Ieder jaar gaan 72 curlteams van mannen en vrouwen de sportieve strijd met elkaar aan. Al zes jaar op rij sponsort het financieel adviesbureau de populaire curlingcompetitie. “Het leek er dus op dat de competitie niet door kon gaan. Totdat het stichtingsbestuur van De Geubel ons benaderde met het fantastische aanbod om hun gebouw beschikbaar te stellen voor deze vrolijke ijsstrijd”, ontvouwt De Kort. Dit nieuws werd door ons team met veel enthousiasme ontvangen. Collega’s Niels, Rémon en Fabiënne zijn meteen begonnen met dweilen en vegen van het kantoorgebouw aan de Bolkensteeg. Zij hopen eind december fit te zijn voor deelname.

Kantkloskring

Sinds 1 september heeft de gemeente Dongen het ’s Gravenmoerse dorpshuis afgestoten. De plaatselijke vrijwilligers namen de exploitatie van het gebouw van het noodlijdende Donckhuys over. Kersvers Geubelvoorzitter Willem de Boek greep deze verkregen bewegingsvrijheid met beide handen aan en gooide het Donckhuysjuk van zich af. Hij deelt met het binnenhalen van de curlingcompetitie gelijk een eerste, flinke klap uit richting Dongen. De Boek: “Laten zij daar maar die snoepzakken en chocolademelk verkopen aan die kinderen. Met het binnenhalen van deze competitie trekken wij – op sportief en financieel gebied – aan het langste eind.” De voorzitter hoopt vanwege de verwachte drankomzet dit boekjaar toch met zwarte cijfers te kunnen afsluiten. Hij ziet de laatste decembermaand dan ook met alle vertrouwen tegemoet. “Het bouwen van de curlbanen is geen probleem. We moeten alleen de wekelijkse bijeenkomst van kantkloskring ’t Molenwiekje omboeken, maar misschien willen de dames wel gewoon aanhaken.” redeneert De Boek.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email