College B&W organiseert carnaval 2021

Gemeentehuis17032020

De Dongense Dorpsnar

Het college van burgemeester en wethouders heeft een creatieve manier gevonden om hun gemeentebegroting van 2021 sluitend te krijgen. Op woensdag communiceerde Stichting De Peeënstekers via een persbericht aan alle inwoners van Dongen dat carnaval dit jaar niet doorgaat. De stichting zal dit carnavalsseizoen geen centrale carnavalsevenementen organiseren vanwege COVID19. Het college springt in dit gat en organiseert volgend jaar dan maar zelf het carnavalsfeest.

Prins Andreo LX is er goed ziek van. De gemaakte keuze valt hem zwaar, maar het kan niet anders. “In de afgelopen periode hebben we de mogelijkheden onderzocht om de carnavalsevenementen in het Peeënrijk te kunnen organiseren, echter blijkt dit, na het overwegen van diverse alternatieven, met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk te zijn.” verzucht Frank Snijders. Burgemeester Starmans (VVD) begrijpt het besluit van de stichting en respecteert hun keuze. Toch laat de Dongense burgermoeder het er niet bij zitten. Starmans: “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en willen de inwoners van Dongen toch iets geven. Want Dongen zonder carnaval, is geen Dongen. Het Dongens DNA zit in ons lichaam en de alcohol zit ons in het bloed!”

Petra-Lepolder-Penning

Deze week presenteerde de financiënwethouder René Jansen (VPD) de karige gemeentebegroting van 2021. De voormalige Prins Carnaval zag meteen financiële kansen vanwege het terugtrekken van De Peeënstekers. “Wij hebben als gemeentebestuur besloten om dan zelf maar een vergunning aan te vragen om carnaval te organiseren. Ik heb nog wel een oud draaiboek op zolder liggen.” herinnert de oude prins zich. De wethouder is positief gestemd en verwacht dat het gemeentebestuur de vergunningaanvraag al deze week zal goedkeuren. Behalve de drankomzet wil Jansen ook op creatieve wijze de lege gemeentekas wat extra spekken. ,,We gaan kijken naar de mogelijkheden van een Peeënmunt. Zoals het er nu uitziet kan straks iedere burger voor maar €5,80 de zogenaamde Petra-Lepolder-Penning kopen bij het gemeentehuis. Met één penning kun je al een lekker biertje krijgen. En voor drie penningen heb je al het speciale ‘Muilkorf-Mondkapje’. Het Dongense college ziet graag dat iedere Dongenaar die draagt.” grijnst Jansen.

“Voor drie penningen heb je al het speciale ‘Muilkorf-Mondkapje’!”

Wethouder René Jansen

Dongense huiskamer

Behalve de financiën waakt het college over de lokale volksgezondheid. Daarom krijgen alle Dongense kroegen geen vergunning om carnaval te vieren. Volgens de burgemeester is het veel te risicovol als alle inwoners door heel Dongen gaan dweilen. Starmans: “Dat zijn veel te veel bewegingen. Wij willen het carnavalsfeest beheersbaar en overzichtelijk houden. Dat doen we door alle feestvierders gezellig bij elkaar te brengen. Ons oog is toevalligerwijs gevallen op De Cammeleur. Mocht het in de Dongense huiskamer nu echt zo druk gaan worden, dan moeten wij overschakelen naar ‘Plan B’.”

Plan ‘B’

Starmans doelt hiermee op de gebruikelijke signalen zoals de tienmeter lange rij voor de vrouwen-WC en het niet terug krijgen van de jas bij de gaderobe. Dat zal dan het teken voor het college zijn om hun dependance open te gooien. Wethouder Van Boxtel zal dan de sporthallen van De Salamander openen speciaal voor de jeugdige carnavalsvierders.  “Ik heb al een heel leuke mimespeler op het oog die met zijn stilspel de jongelui een kostelijke feestavond kan bezorgen. Een mieterse belevenis!” aldus Van Boxtel.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email