College vervangt oliebollenparty door Nieuwjaarsduik

090101_Nieuwjaarsduik_44

De Dongense Dorpsnar

Het college van B&W heeft besloten dat de traditionele oliebollenparty op 31 december niet door gaat. Burgemeester Starmans (VVD) acht het onverantwoord om in deze coronatijden de traditionele ontmoeting op het Looiersplein door te laten gaan. Toch zal de jaarwisseling niet onopgemerkt voorbij gaan. Starmans: “Helaas kan ik geen oliebollen eten en glühwein drinken. Maar ik ben daarom zeer verheugd dat ik mag mededelen dat we als gemeentebestuur een Nieuwjaarsduik gaan organiseren!”

De Nieuwjaarsduik in het ijskoude water van het Wilhelminakanaal is voor de Dongenaren geen onbekende traditie. Tot 1 januari 2009 organiseerden De Dabbers deze rituele ochtendduik. De presentator van dit toenmalige evenement was Mark van Rijen. Hij is nu teamhoofd van de communicatie-afdeling van de gemeente Dongen en hoorde dat de oliebollenparty niet door kon gaan. Bij hem gingen de creatieve raderen draaien. Hij pitchte bij de burgemeester het idee om de Nieuwjaarsduik na elf jaar weer nieuw leven in te blazen. Ditmaal niet voor alle inwoners van Dongen maar alleen voor de vijf gemeentebestuursleden. Uiteraard is iedereen wel welkom om te komen kijken hoe de Dongense bestuurders kopje onder gaan.

Badpak

Het gemeentebestuur was meteen enthousiast. “Op de Loswal hebben we, in tegenstelling tot het Looiersplein, veel meer ruimte om de mensen te verspreiden. Hiermee kunnen we de gezondheidsrisico’s tot het minimale beperken.” aldus de uitgelaten wethouder Lepolder (VVD). Waar de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris normaal gesproken met een zwart schort en een zilveren oliebollenschaal rondlopen, moeten zij nu badkleding gaan dragen. Wethouder Van Boxtel (PvdA) heeft deze taak op zich genomen. Van Boxtel: “Om toch in de gemeentekleuren te blijven, heb ik voor mijzelf en de andere twee dames een rood badpak besteld. We lijken hierdoor een beetje op Pamela Anderson.” De wethouder doelt hiermee op de sexy blondine uit de populaire TV-serie ‘Baywatch’ uit de jaren negentig. ,,Uiteraard vergeten wij ook onze muts niet!”

“Van Van Noort weet heel het gemeentehuis al jaren dat hij een slippendrager is”

Wethouder Van Boxtel

Slippendrager

Ook de heren – wethouder René Jansen en gemeentesecretaris Henk van Noort – worden door Van Boxtel gekleed. “Dat drukt gelukkig de kosten aangezien alleen Jansen een badmuts op hoeft.” verklaart de wethouder. ,,Verder zat ik te denken aan een hippe zwemslip voor René. Van Van Noort weet heel het gemeentehuis al jaren dat hij een slippendrager is, dus hij zal vast nog wel iets in zijn kast hebben liggen.”

Bommetje

Van Rijen mag lekker aan de wal blijven staan. Hij zal de microfoon weer ter hand nemen om het geheel aan elkaar te praten. Hij verwacht dat de duik een doorslaand succes zal worden. Maar nog meer kijkt hij uit naar het afsluitende onderdeel: Het bommetje. De vijf gemeentebestuursleden mogen één voor één van de fietsbrug afspringen. Het doel is om het opspattende water zo hoog mogelijk te krijgen. Burgemeester Starmans heeft erg veel zin in dit onderdeel. “Ik denk dat ik een potentiële winnaar ben in dit onderdeel. En misschien krijg ik, nadat ik weer op de wal ben geklauterd een warme handdoek, een oliebol en een glaasje glühwein!” glundert Starmans.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email