Robot Maaier op proef bij Olympia ‘60

olympia-60

De Dongense Dorpsnar

Robot Maaier startte gisteren met zijn proefperiode bij voetbalvereniging Olympia ’60. De Duitse Maaier was tot voor kort actief bij V.V. Dongen maar behaalde daar niet de gewenste resultaten. De clubvoorzitter van de gele kanaries liet aan de talentvolle verdediger doorschemeren dat voor het volgende seizoen er geen plaats was in de selectie. De 23-jarige liet zich het gras niet voor de voeten wegmaaien en besloot zelf tot vertrek richting het Crispijnhof.  

Maaier spreekt met grote blijdschap over zijn transfer richting de rivaliserende dorpsgenoot. Maaier: “Ik had veel positieve verhalen gehoord over Olympia ’60. Het gras was daar altijd groener dan bij V.V. Dongen. Ik heb daarom ook zin om hier mijn werk zo goed mogelijk te verrichten.” En dat is ook wat trainer Mo Duzgun van Maaier verwacht. De nieuwe hoofdtrainer schuwt de nieuwe technologieën in deze traditionele sporttak niet. “Maaier is een zeer technische veldspeler. Zijn prestaties ontvang ik allemaal in een speciale app.” legt Duzgun uit. ,,Hierdoor wil ik hem aansturen om hem zo snel mogelijk zijn draai te laten vinden op het veld. Robot Maaier is namelijk een typische jongen die zich voor iedere wedstrijd moet opladen. Hij speelt dan met het mes tussen de tanden. Daar heb je dan geen omkijken meer naar!”

” Hij liet er bepaald geen gras over groeien! Een groot voorbeeld voor mij.”

Robot Maaier

Ausputzer

Van kindsbeen af is Maaier gefascineerd door gras. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zaterdag-amateurvoetballer ook doordeweeks zijn werk vervult met zijn fascinatie. In zijn werkzame leven is Maaier actief met het verwijderen van het kunstgras dat ligt opgeslagen op het industrieterrein. Hemelsbreed is hij nog geen tweehonderd meter van het hoofdveld verwijderd. ,,Wanneer ik overdag bovenop de kunstgrasmatberg sta te werken, kan ik Harry van Rijswijk op de voetbalvelden alles zien coördineren.” lacht hij. Als de werkweek erop zit, bewijst Maaier op zaterdagmiddag zijn waarde binnen het zestien-meter-gebied. De ausputzer heeft verdedigende kwaliteiten die al lang niet meer op de Nederlandse velden te bewonderen waren. Opmerkelijk genoeg heeft deze jonge Duitser een voorbeeld die de wenkbrauwen bij menig voetballiefhebber doet fronzen. Maaier: De Stofzuiger! Ik heb uren en uren Willy van de Kerkhof bestudeerd. Hij liet er bepaald geen gras over groeien! Een groot voorbeeld voor mij.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email