Marina Starmans (VVD) stopt als burgemeester van Dongen

DSC_0138

De Dongense Dorpsnar

Marina Starmans (VVD) stopt op 4 februari 2021 als burgemeester van de gemeente Dongen om maximaal gebruik te gaan maken van haar wachtgeld. Aanstaande donderdag bespreekt de gemeenteraad achter gesloten deuren over een eventuele herbenoeming. Tijdens de aansluitende raadsvergadering wordt er over haar positie gestemd. Starmans durft niet te wachten op het verdict van de gemeenteraad en kondigt daarom vandaag haar vertrek aan. De VVD-bestuurder gaat haar hart volgen en wordt Glorieux-beheerder.

Op 4 februari 2015 werd Starmans geïnstalleerd als burgemeester van Dongen. Haar zesjarige ambtstermijn zit er 4 februari 2021 dus op. De vertrouwenscommissie heeft gesprekken met haar gevoerd om te bepalen of er een tweede termijn inzit. Starmans gaat hier niet op wachten en houdt de eer aan zichzelf. “Vroeger kreeg ik als leerling tijdens het meirapport te horen dat ik een ruime onvoldoende scoorde. Met zo’n tussenrapport kun je twee dingen doen. Of je gaat er nog vol voor. Of je houdt de eer aan jezelf, zit die laatste periode lekker uit en gaat er heerlijk van genieten. Ik heb destijds geen spijt gehad van mijn keuze.” biecht Starmans op.

“Ik ga twee jaar lang maximaal bezoldigd mijn hart volgen!”

Burgemeester Marina Starmans (VVD)

Hart volgen

En met het genieten gaat het vast goed komen. Ze is daarom blij dat ze nog één keer de oliebollenpartij op Nieuwjaarsdag in haar burgemeestersrol mee kan maken. “Oliebollen en glühwein op 1 januari. Dat is mijn hoogtepunt van het jaar.” watertandt Starmans. Maar als ook dat feestje is afgelopen, is het tijd om af te zwaaien. Als haar ambtstermijn is beëindigd, gaat ze haar hart volgen. Deze tip kreeg ze van haar VVD-partijgenoot. Voormalig wethouder Rolf Vullings stopte na 308 dagen met zijn functie om “zijn hart te volgen”. De wachtgeldwethouder maakt inmiddels al anderhalf jaar gebruik van deze uitkering. Dit lijkt Starmans ook wel wat. Starmans: “Het is voor Rolf te hopen dat hij op 20 maart zijn hart heeft gevonden, anders gaat hij het financieel nog heel lastig krijgen. Maar zijn tip gaf bij mij de doorslag. Ik ga twee jaar lang maximaal bezoldigd mijn hart volgen.”

Glorieux

Om optimaal gebruik te maken van het wachtgeld is Starmans wel gedwongen om twee jaar geen betaalde baan te nemen. Starmans verklapt dat ze ook geen type is om stil te zitten. Daarom heeft ze een oplossing gevonden. Ze wordt vrijwilliger bij Bouwvast Beheer B.V. Als onbezoldigd beheerder van Glorieux is zij het eerste aanspreekpunt voor de 97 arbeidsmigranten die daar gehuisvest gaan worden. Starmans ziet er ontzettend naar uit om bij het voormalige broederhuis haar eigen parkeerbeleid uit te gaan voeren. “Ik zal voornamelijk bezig zijn als parkeerbeheerder en sta de hele dag met een geel-fluorescerend hesje in de Triangellaan om alle auto’s weg te sturen.” aldus een realistische Starmans.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email