Wachtgeldwethouder Vullings blaast vijfhonderd kaarsjes uit

Verjaardagskaarsjes

De Dongense Dorpsnar

De vrijwillig vertrokken oud-wethouder Rolf Vullings (VVD) wordt morgen verrast met een klein feest. Op zondag 2 augustus is het precies de vijfhonderdste dag dat Vullings gebruikt maakt van de wachtgeldregeling. Dit feestelijke feit wil zijn partij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom geeft de Dongense VVD op zondagmiddag een partijtje in Park Vredeoord. Iedereen is welkom voor gratis taart, champagne en kaviaar. De Dongense wachtgeldwethouder zal de taart met vijfhonderd kaarsjes hoogstpersoonlijk zelf uitblazen.

De Dongense VVD had enkele maanden geleden het plan om het behalen van deze mijlpaal te vieren. Helaas gooide een onvoorziene omstandigheid roet in het eten. Vullings heeft namelijk sinds 1 juni een betaalde baan als bestuurlijk vastgoedregisseur bij het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA). VVD-fractievoorzitter Pieter Brooijmans: “Bij zo’n mededeling slaat de schrik je wel even om het hart. Perry had het gastoptreden van Willeke Alberti al geregeld en Angela had de hele tennisclub en het voltallige hockeybestuur al uitgenodigd. En dan opeens lijkt het erop dat het hele feest niet door kan gaan!”

Wachtgeldregeling

Gelukkig bracht de wachtgeldregeling uitkomst. Vullings’ fulltime baan bij het COA is bezoldigd. Zijn huidige COA-salaris is echter lager dan zijn wachtgelduitkering. Dat betekent dat hij maandelijks het COA-salaris verder aanvult met wachtgeld zodat hij er op zijn inkomen (rond de zesduizend euro) niet op achteruit gaat. De wachtgeldwethouder kan tot maart 2021 nog gebruiken maken van deze regeling. Volgens een gemeentewoordvoerder heeft Vullings geen signaal gegeven dat hij, nu hij een betaalde baan heeft, van de aanvullende uitkering zou afzien.

Bescheiden aanvulling

Brooijmans noemt de aanvullende wachtgelduitkering een “bescheiden aanvulling” en wil zich liever niet focussen op deze kleinigheden. Brooijmans: “Laten we het hebben over het feest! We willen dat iedereen kan meegenieten en hebben daarom de oud-collega’s van Rolf ook uitgenodigd.” VVD-partijgenoten Marina Starmans en Petra Lepolder hebben al toegezegd aanwezig te zijn. Burgemeester Starmans looft Rolf met het behalen van dit prachtige resultaat. “Ik zie hem nog vertrekken na 308 dagen wethouderschap. Nu zitten er al weer 500 dagen van niet-wethouderschap voor hem erop. Ik hoop dat hij zijn hele wachtgelduitkeringsperiode gaat uitzitten.” wenst de Starmans haar partijgenoot toe.

Taart, champagne en kaviaar

Of oud-collega Jansen ook het uitblaasmoment van Vullings gaat zijn, is nog maar de vraag. De wethouder (VPD) is namelijk verbolgen over het feit dat het partijtje niet in De Cammeleur wordt gehouden. Volgens coalitiegenoot Brooijmans was het een bewuste keuze om het feest in het park te houden omdat het afhuren van de huiskamer van Dongen veel te duur is. “Dongen staat er financieel slecht voor en de huurprijzen van De Cammeleur zijn bespottelijk hoog. Het past nu niet om groots uit te pakken, we moeten immers op de kleintjes letten. We hebben er als Dongense VVD daarom voor gekozen om enkel gratis taart, champagne en kaviaar te serveren. Uiteraard op de kosten van de Dongense belastingbetaler.” aldus Brooijmans. De vijfhonderdste wachtgelddagviering start om 14:00u in Park Vredeoord en duurt tot 18:00u. Aanmelden is niet verplicht.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email