Extremistische straatterreurbende teistert centrum van Dongen

DoeMaar

De Dongense Dorpsnar

De extremistische terreurgroep ‘Doe Maar: Is dit alles?!” teistert de afgelopen dagen het centrum van Dongen. De staatsgevaarlijke bende laat via een persbericht weten Dongen uitgekozen te hebben als middel om hun doel te botvieren. De Doe-Maar-activisten willen een reünieconcert van de voormalige popgroep in De Cammeleur laten plaatsvinden. Ze verklaren dat het doel alle middelen heiligt en ontsieren daarom het hele centrum met de opvallende Doe-Maar-kleuren. De groep geeft daarmee aan dat het menens is.

Een maand terug stuurde de terreurgroep hun eisenpakket richting het college van B&W. Toen er vanuit het gemeentebestuur geen reactie kwam, grepen de Doe-Maar-fanatici naar hun eerste daad. Afgelopen week ontsierden ze de net nieuwe stoeptegels van het hernieuwde centrum met opvallende graffiti. Maar deze straatterreuractie bracht burgemeester Starmans (VVD) niet tot bewegen, vandaar dat de bende greep naar grotere middelen. Sinds dit weekend zijn alle lantaarnpalen van Dongen ontheiligd. Aan iedere paal hangen nu stukken stof in de fluorescerende Doe-Maar-kleuren. De populaire popgroep Doe Maar had hun hoogtijdagen aan het begin van de jaren tachtig. Met polderreggaehits als De Bom, 1 nacht alleen, Belle Hélene en 32 jaar waren zij toonaangevend in de Nederlandse muziekindustrie. In 1984 stopte de succesvolle band op hun hoogtepunt, tot op de dag van vandaag levert dit verbitterde mensen op. Zo ook deze terreurgroep.

Schaamlappen

Centrummanager Hans van Aalst is woedend over deze kleurige actie. Van Aalst: “Welke gek verzint dit?! Deze lelijke gedrapeerde vodjes zorgen ervoor dat er alleen maar minder mensen winkelen in Dongen.” De kersverse centrummanager – die aangesteld is om het Dongense winkelcentrum aantrekkelijker te maken voor het publiek – hekelt ook de lafheid van de terreurgroep. ,,De felle kleuren verblinden je ogen. Tevens staat er geen logo op die doekjes, niemand in de straat weet waarom die schaamlappen aan elke lantaarnpaal hangt. Dit is een schoolvoorbeeld van slecht beeldmarketing.” aldus een helse Van Aalst.

“Welke gek verzint dit?! Deze lelijke gedrapeerde vodjes zorgen ervoor dat er alleen maar minder mensen winkelen in Dongen.”

Centrummanager Hans van Aalst

Dolly Dots

Portefeuillehouder van De Cammeleur is René Jansen (VPD). Hij deelt via een persbericht mede dat hij niet zal zwichten voor de chantage van deze straatterreurbende. Jansen: “De Doe-Maar-reünie gaat niet in De Cammeleur komen. Dat heeft twee eenvoudige redenen. Allereerst behelst een concert een minimale voorbereiding van een half jaar. Tegen die tijd bestaat De Cammeleur allang niet meer. Ten tweede was Doe Maar altijd veel te ruig voor mij. Ik was fan van de Dolly Dots en dan met name van Esther.” De terroristische actiegroep laat het hier niet bij zitten en zet hun ultimatum in. Vandaag is de torenspits op de kruising van de Hoge Ham en Sint Josephstraat weggehaald. Wanneer het college niet voor aanstaande vrijdag ingaat op hun harde eis, zal op de lege sokkel een vijfmeterhoog standbeeld van Henny Vrienten geplaatst worden. De bassist is volledig gemaakt van papier-maché en gespoten in de karakteriserende groene en roze kleuren.  

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email