Stichting Dongense Jeugdraad gunt schatgraver een levenslang zomerspelenabonnement

Zomerspelenpad
Avatar

De Dongense Dorpsnar

Vandaag lanceert Stichting Dongense Jeugdraad met veel bombarie een nieuw initiatief: het Zomerspelenpad. Om deze feestelijke opening extra onder de aandacht te brengen, heeft het stichtingsbestuur een bijzonder winactie in het leven geroepen. Een originele schatgraafactie met als beloning een levenslang zomerspelenabonnement dat drie generaties geldig is.

De woordvoerder van de Jeugdraad legt de winactie uit: “We hopen dat zoveel mogelijk kinderen met hun ouders of verzorgers dit Zomerspelenpad gaan beleven. We hebben daarom een dertiende tegel gemaakt en die begraven in de zandvlakte van De Bergen aan de Pastoor Dirvenstraat.” In dit natuurgebied wordt traditiegetrouw op vrijdagavond van de zomerspelenweek het festijn afgesloten. Diegene die de tegel als eerste opgraaft, scant de QR-code die zich op de tegel bevindt en krijgt het adres te zien waar het levenslange zomerspelenabonnement kan worden afgehaald.

Jubileumactiviteit

Het Zomerspelenpad bestaat uit twaalf gele stoeptegels die verspreid liggen door Dongen. De stoeptegels vormen een audioroute van 5,5 kilometer langs diverse zomerspelenlocaties. Op de tegel staat een QR-code die je met een mobiele telefoon scant om zo een audioverhaal van ongeveer 2 á 3 minuten te beluisteren. Het pad werd ontwikkeld als onderdeel voor het jubileumjaar van de Zomerspelen dat dit jaar haar zestig jarig bestaan zou vieren. Maar vanwege COVID19 zijn de Zomerspelen en alle jubileumactiviteiten verplaatst naar 2021, behalve het Zomerspelenpad. Met het volgen van de audioroute kunnen, in tegenstelling tot alle andere jubileumactiviteiten, de huidige RIVM-richtlijnen wel worden nageleefd. Er was voor de organisatie daarom ook geen reden om nog een jaar te wachten.

“Zegt gij mijn eerste, dan zegt gij mijn tweede. Ga door tot mijn laatste en slaapt gij tevreden…”

Woordvoerder Stichting Dongense Jeugdraad

Extra’s

 “De Zomerspelen zijn een festijn voor groot en klein. We hebben daarom een winactie bedacht die teruggrijpt op een traditioneel spelonderdeel: schat graven. Een echte zomerspelenklassieker! De beste schatgraver wint een zomerspelenabonnement dat maar liefst drie generaties geldig blijft. Op die manier weten we zeker dat de Zomerspelen ooit het 100-jarig jubileum zal vieren!” aldus de Jeugdraadwoordvoerder. Behalve levenslange gratis deelname aan de Zomerspelen, krijgt de winnaar ook extra’s voor de andere twee Jeugdraadactiviteiten. Zo krijgt de vinder de garantie op sneeuw tijdens de Winterspelen en mag naast de burgemeester staan om de goedheiligman te verwelkomen tijdens de sinterklaasintocht.

Mysterieuze tip

Naast de voordelen die het kind krijgt tijdens de kinderjaren, houdt het daar nog niet op. “Wanneer de winnende schatgraver 16 jaar is, mag het als vrijwilliger inschrijven bij een zomerspelengroep naar keuze. Hiermee wordt de beruchte wachtlijst omzeild. Bij goede inzet is zelfs een plekje in het bestuur gereserveerd.” Door al deze extra’s verwacht de organisatie een ware stormloop voor deze schatgraafactie. Omdat het niet te gemakkelijk moet zijn, is de tegel één meter diep ingegraven. Een mysterieuze tip om de exacte locatie in de grote zandvlakte te vinden, wil de woordvoerder nog wel verklappen: “Zegt gij mijn eerste, dan zegt gij mijn tweede. Ga door tot mijn laatste en slaapt gij tevreden!”

2 reacties

 1. Avatar web hosting sites op 10 augustus 2020 om 11:07

  Hello! Would you mind if I share your blog with my twitter group?
  There’s a lot of folks that I think would really appreciate your
  content. Please let me know. Thanks

 2. Avatar best website hosting op 11 augustus 2020 om 03:11

  You’re so cool! I do not think I’ve truly read anything like this before.
  So good to find somebody with unique thoughts on this subject matter.
  Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that’s
  needed on the web, someone with some originality!

Laat een reactie achter

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

 1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
 2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
 3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email