Palletdirecteur Kemps stelt zich kandidaat als Dongense burgemeester

JurgenKempsStarmans

De Dongense Dorpsnar

Jurgen Kemps heeft zich afgelopen donderdag officieel kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Dongen. In aanwezigheid van huidig burgemeester Starmans (VVD), de regionale media en enkele ambtenaren lichtte de directeur van Dongen Pallets zijn kandidaatstelling toe. Op 4 februari 2021 loopt de zesjarige benoemingstermijn van burgemeester Starmans af. Volgens Kemps ,,smachten de Dongenaren, na zes jaar van volledige stilstand, naar een daadkrachtige leider die Dongen weer groot kan maken.”

Het gebeurt in Dongen niet vaak dat een ondernemer zich publiek bemoeit met de lokale politiek, maar volgens Jurgen Kemps was het noodzakelijk. “De politieke problemen stapelen zich in het gemeentehuis nog sneller op dan de grasmatten op mijn bedrijfsterrein.”, beweert de algemeen directeur van Dongen Pallets. Als opdrachtgever en financier van de grote opruimactie bij TUF meent hij te laten zien dat hij dé echte Dongense probleemoplosser is om slepende dossiers adequaat aan te pakken.

“Dit dorp is het zat. C’est ça!”

Krijt

Tijdens de persconferentie verkondigde Kemps dat hij de aangewezen persoon is om volgend jaar het stokje van burgemeester Starmans over te nemen. Hij gaat graag de kandidaatsstrijd aan met Starmans en heeft er alle vertrouwen in dat hij als winnaar uit de stembus gaat komen. Kemps: “De knieval van Starmans richting mij interpreteer ik als een eerste overwinning. En er zullen er nog velen volgen want vanaf vandaag staat zij bij mij in het krijt.”

Beroepsdeformatie

Mark van Rijen (teamleider gemeentecommunicatie Dongen) kon zichzelf niet bedwingen en hervatte zijn oude beroep. Nog voordat er ook maar één journalist een vraag kon stellen, stak zijn oude beroepsdeformatie toch weer de kop op om enkele vragen te stellen aan meneer Kemps. Van Rijen vroeg zich af waarom Kemps juist nu met deze mededeling kwam. Kemps antwoordde op Fortuynachtige wijze: “Dit dorp is het zat. C’est ça!” Dit deed de wenkbrauwen fronzen bij de oud-journalist annex communicatiemedewerker die tot 2007 achttien jaar bij het AD heeft gewerkt, maar daar verder nooit mee te koop loopt.   

Witte Huis

De daadkracht van de palletdirecteur manifesteerde zich nog diezelfde donderdag. Kemps kocht het sportterrein van VV Dongen op met de intentie om het te transformeren tot zijn toekomstige werkterrein. De geplande ambtswoning zal volgens de bouwtekeningen twee keer de omvang van het Amerikaanse Witte Huis beslaan en moet in maart 2021 klaar zijn. Hij diende ’s ochtends de bouwvergunning in en diezelfde middag verleende het college van B&W toestemming. Als cadeautje krijgt Kemps De Vennen als privé-zwembad voor zijn kinderen er gratis bij.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email