Nieuwe centrummanager doet gooi naar Oscars

HansVanAalstCentrummanager
Avatar

De Dongense Dorpsnar

De kersverse centrummanager Hans van Aalst (44) heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij het Oscarnominatieteam. Met zijn korte film wekt Van Aalst de interesse bij de Amerikaanse filmcritici die hem nomineren voor vijf filmcategorieën. Van Aalst: “Heel belangrijk is de communicatie naar de Dongense consument. Er wordt al hard gewerkt aan ideeën hoe we dit vorm gaan geven.” Zijn eerste idee lijkt meteen een schot in de roos en wordt zelfs gewaardeerd op internationaal niveau.

De centrummanager is deze maand begonnen met zijn deeltijdwerk. Met zijn promotiefilmpje – opmerkelijk getiteld ‘DongenPromotiefilmCentrumLogo’ – gaf hij meteen zijn visitekaartje af in Dongen. Maar ook buiten de Dongense gemeentegrenzen trok dit filmische hoogstandje de aandacht, tot Amerika aan toe. Het Oscarnominatieteam hield Dongen al langer in de gaten. De Oscarwoordvoerder: “Dongen trekt al langer onze aandacht. Daar gebeuren dingen die bijna niet te filmen zijn. Het lijkt wel alsof ‘artistieke visualisatie’ een onderdeel is van het geroemde Dongens DNA.” Al vaker zat Dongen dicht bij nominaties. ,,Denk aan het promotiefilmpje van het Cambreur College. De oproep van burgemeester Starmans (VVD) om je hart te tonen. Of de John-Flora-klassieker ‘Tulpen.Tulpen.Tulpen! Stuk voor stuk pareltjes die emoties oproepen.”

Reclamebelasting

In februari ging Dongen Promotion met een zelfbedacht voorstel richting de gemeenteraad. De ondernemersvereniging vroeg om in te stemmen met de invoering van reclamebelasting. Vanwege de corona-perikelen is door de gemeenteraad nog niet gestemd over deze belastingmaatregel. Maar Dongen Promotion kon niet langer wachten en nam de centrummanager alvast aan. Met de verplichte bijdrage verwachten de winkeliers een netto-opbrengst van €60.000,- te innen. Van deze opbrengst gaat €28.000,- naar Van Aalst die in tien uur per week gaat zorgen voor een toekomstperspectief voor het Dongense centrum. Sinds 1 mei is hij aangesteld om de leefbaarheid van het winkelgebied een kwaliteitsimpuls te geven. Van Aalst: “Het is mijn taak als centrummanager om de partijen bij elkaar te brengen en de leiding hierin te nemen.”

Huzarenstuk

Het visuele huzarenstukje is een duidelijk teken van leiding nemen. Hij laat er geen gras over groeien. Bijkomstig voordeel voor Van Aalst is dat hij kans maakt op maar liefst vijf gouden Oscars. Behalve de categorie ‘camerawerk’ en ‘visuele effecten’, heeft het nominatieteam de centrummanager genomineerd voor nog drie andere categorieën. De Oscarwoordvoerder: “De beste mannelijke bijrol-nominatie gaat naar John van Holst. Hoe hij daar een ijsbolletje in een hoorntje schept, is grote kunst.” Naast ‘beste regisseur’ is ook het script genomineerd. ,,De gesproken tekst in deze korte film weerspiegelt het creatieve vermogen van de regisseur. Dit belooft een gouden toekomst voor het centrum van Dongen.”

7 reacties

 1. Avatar Anouk Jansen op 12 mei 2020 om 18:48

  Het tulpenlied van John flora is een heel leuk initiatief geweest van een dongense ondernemer.

 2. Avatar Edzard Maas op 12 mei 2020 om 20:15

  Geweldig!!! Je verdient de Pulitzer-price op zijn minst voor dit scherpzinnig humoristische stuk.

 3. Avatar L. Towers op 12 mei 2020 om 21:56

  Kan Hans ook zingen? Suggestie voor het refrein: Tsjonge, jonge, jonge, je lacht je kapot in Dongen.

  • Avatar Jan kennekens op 13 mei 2020 om 20:39

   Wat een scherpzinnige kijk op de problematiek van de centrumbelasting.

 4. Avatar K. Abouter op 13 mei 2020 om 10:28

  Wederom hulde voor dit prachtige meesterwerk

 5. Avatar best web hosting company op 7 augustus 2020 om 12:30

  Your mode of describing the whole thing in this post is genuinely nice, all be able to simply know
  it, Thanks a lot.

 6. Avatar web hosting service op 7 augustus 2020 om 15:56

  I do not know whether it’s just me or if everybody
  else encountering issues with your site. It appears
  like some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else
  please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?

  This may be a issue with my web browser because I’ve had this happen previously.

  Appreciate it

Laat een reactie achter

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

 1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
 2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
 3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email