Wethouder Jansen (VPD) houdt grote voorjaarsschoonmaak

Vuiliscontainer

De Dongense Dorpsnar

Daar staat tie dan. Op een verlaten parkeerplaats. Een grote, oranje PDM-afvalcontainer. Hét stille bewijs van het collegebeleid en de opruimwoede van René Jansen. De wethouder heeft deze week zijn huis opgeruimd en dat resulteerde tot een grote afvalberg. Tijdens zijn wekelijkse supermarktbezoek vielen bij hem alle puzzelstukjes in elkaar.

De hele meivakantie gebruikte René Jansen voor de grote voorjaarsschoonmaak. “Je wilt niet weten wat er dan allemaal uit je werkbureau valt! De financiële administratie van de bouw van De Cammeleur, een profielschets voor de volgende VPD-fractievoorzitter, de uitbereidingsvergunningen van Pukkemuk en de verkiezingsbeloften van Volkspartij Dongen”, somt Jansen op. ,,Stuk voor stuk documenten waar niemand meer belang bij heeft en dus snel door de papierversnipperaar kunnen!”

“Ik ben geen doorsnee burger”

René Jansen

Opruimwoede

Maar de opruimwoede van Jansen is structureel: afgelopen januari gooide hij eigenhandig het huidige afvalinzamelingsysteem in de Dongense prullenbak. Vanaf september gaat het nieuwe inzamelsysteem van start. Op initiatief van Jansen krijgen de Dongenaren minder bezoek van de GFT-afvalwagens en kunnen de ondergrondse afvalcontainers minder vaak worden gebruikt. Nu produceert de Dongenaar nog 170 kilo aan afval. Dat moet in 2021 naar 100 kilo en in 2025 naar 30 kilo per inwoner. Jansen: “Door minder vaak het afval op te halen zal er ook minder afval ontstaan. Dat is een logische wetmatigheid. Kwestie van vraag en aanbod.”

Sprookjesboek

De onbelangrijke documenten gingen in de vuilniszak, maar blijkbaar behield Jansen wel zijn sprookjesboek. Nu september al gauw nadert, is de VPD’er gestart met zijn zuivering. Zijn grote voorjaarsschoonmaak mondde uit in maar liefst 29 volle vuilniszaken. ,,Ik vind het nogal zonde van mijn totaalhoeveelheid aan tikken om hiervoor de gewone afvalcontainer te gebruiken. En om nu driekwartier in de file te staan bij De Coolhof. Tja, daar heb ik ook geen zin in. Ik ben geen doorsnee burger.” De vuilniszakken waren voornamelijk gevuld met papier, maar dat kon wethouder Jansen er niet van weerhouden om zijn overtreding te begaan. Door de afvalzakken netjes bij deze lonkende PDM-afvalcontainer te zetten, sorteerde de VPD-visionair alvast voor op het Dongense straatbeeld vanaf september.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email