Stalker burgemeester Starmans (VVD) is weer actief

DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads.
Kees Broeders
Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

De Dongense Dorpsnar

De stalker van burgemeester Marina Starmans is door de politie weer gesignaleerd. Ditmaal tijdens de traditionele lintjesregen. Bijna een jaar lang was hij niet actief, maar nu duikt de onbekende man weer opvallend vaak op tijdens officiële aangelegenheden van Starmans. Wie deze man van middelbare leeftijd is, is voor de politie een totaal raadsel. “Deze man verstoort iedere keer het protocol. De ene keer laat hij een confettikanon ontploffen. De andere keer staat hij opeens naast de burgemeester om een krans te leggen. Dit gaat tegen alle etiquette in.” verzucht een politiewoordvoerder.

De stalker lijkt er volgens de politie er een vast kalenderpatroon op na te houden. Zo is hij ieder jaar zeer kortstondig actief rond de 18e week. De politiewoordvoerder: “Een aantal dagen voor Koningsdag verschijnt hij op onze radar en na Bevrijdingsdag is hij weer spoorloos verdwenen.” De stalker lijkt er plezier in te hebben om juist tijdens officiële aangelegenheden opeens naast de burgemeester te verschijnen om vervolgens net te doen alsof hij onderdeel zou uitmaken van het geheel. Zo is het voor de politie al vele jaren een doorn in het oog dat het de stalker ieder jaar lukt om tijdens Dodenherdenking twee minuten naast Starmans te staan om vervolgens ook nog met haar een krans te leggen. ,,Dit is de geraffineerde werkwijze van de stalker. Hij weet dat in die twee minuten Mevrouw Starmans en de politie niet kan reageren. Het zijn de langste en meest mensonterende 120 seconden waarin ik als diender op mijn handen moet zitten. Dit is de zuiverste vorm van het tarten van het gezag!”

“Het zijn de langste en meest mensonterende 120 seconden”

– Politiewoordvoerder

Prins Philip

Volgens gedragspsycholoog Ineke van der Togt komt het bijna nooit voor dat een stalker een totale onbekende is van het slachtoffer. “In negen van de tien gevallen komt de stalker uit de familiekring.”, constateert Van der Togt. Het gerucht dat de stalker weleens de partner van Starmans kan zijn, lijkt de gedragspsycholoog absurd. ,,Waarom zou een lokale bestuurder haar man meenemen tijdens officiële momenten? Zo’n man heeft daar protocollair niks te zoeken. Noch zijn functie noch zijn relatie met de bevolking legitimeren hem om daar te mogen staan. Het is toch geen Prins Phillip?!”

Officiële handelingen

Ook de politie gaat niet van dit scenario uit en wijzen het gerucht naar het land der fabelen. De politiewoordvoerder meent dat de gemeentewerknemers vast wel inzien dat het totaal ongepast is om een liefdespartner mee te nemen tijdens officiële moment om daar dan zelfs nog officiële handelingen te verrichten. De politiewoordvoerder hoopt dat collega’s burgemeester Starmans durven te wijzen op dit onwenselijk handelen. De politiewoordvoerder: “Het leggen van een rouwkrans doen alleen de aangestelde autoriteiten. Maar zoals wij op het Waalwijkse hoofdbureau altijd tegen elkaar zeggen ‘In Dongen is alles mogelijk’. Dus zullen wij voor de zekerheid op 4 mei rond 20:00u een extra oogje in het zeil houden.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email