Van Holst opent drive thru nabij milieustraat De Coolhof

MilieustraatDeCoolhof

De Dongense Dorpsnar

Eethuis Van Holst opent binnenkort een drive thru op industrieterrein Tichelrijt. De beoogde plek is het braakliggende terrein tussen het benzinestation Tango en het bouwmaterialenbedrijf KOBAM. De cafetaria-eigenaar kwam op het idee toen hij in zijn auto moest wachten voordat hij zijn afval kon weggooien. “De rij was zo absurd lang dat ik meer dan een uur moest wachten. Toen kreeg ik het idee om een drive tru te beginnen zodat iedereen tijdens het wachten kan snacken”, berekent de ondernemer. Middels een wegomlegging zal straks iedereen gedwongen worden om langs de eet-voorziening te rijden.

In verband met het coronavirus heeft de gemeente Dongen een aangepaste dienstverlening voor De Coolhof. De milieustraat is enkel ’s ochtends open. Dit is veel minder dan normaal het geval is. Doordat veel mensen thuis zitten en hun huis en tuin onderhanden nemen, resulteert dat in grotere hoeveelheden aan afvalstromen die in een beperktere aantal uren moeten worden weggewerkt. Daarom staat er iedere werkdag een lange file op het industrieterrein.

“De anderhalve-meter-maatregel blijft hierdoor gehanteerd”

– Cafetaria-eigenaar Van Holst

Culinair imperium

Dit bracht de Dongense cafetaria-eigenaar op het idee om zijn culinaire imperium nog verder uit te breiden. De automobilisten kunnen een bestelling doen, ophalen en opeten en dat allemaal zonder de auto of zelfs de rij te verlaten. Van Holst ziet nog meer voordelen: “De anderhalve-meter-maatregel blijft hierdoor gehanteerd en de verpakkingen kunnen direct worden weggegooid. Dus er is geen zwerfafval.”

Aangepast menukaart

De menukaart zal voornamelijk bestaan uit snelle snacks die speciaal worden aangepast aan de industrieomgeving. De chef-kok is bezig met het ontwikkelen van bijzondere TUF-vlammetjes. Maar hij denkt ook aan de Karweierbal, de Cranenburger, een Frigoemia, de KOBAMischijf en Tangoulashkroket. Of het hele project ook echt door kan gaan, ligt aan de gemeente Dongen. De vergunningaanvraag moet nog schriftelijk worden ingediend. Meneer Van Holst is voor het laatst gesignaleerd in de wachtrij van het gemeentehuis. Dit is inmiddels al vier dagen geleden.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email