Ongehoord optreden burgemeester Starmans (VVD) tijdens raadsvergadering

Langstraat04

De Dongense Dorpsnar

Tijdens de raadsvergadering van 9 april schitterde burgemeester Starmans met haar ongehoorde voorzitterschap. Vanwege de coronacrisis werd het publiek afgeraden om naar de openbare raadsvergadering te komen. Voor het eerst werd de Dongense raadsvergadering live uitgezonden. De uitzending was in handen van het lokale mediabedrijf Langstraat TV. De plaatselijk politiek-deskundige Guus van Dongen keek vanuit zijn eigen woonkamer mee. “Dit was een mijlpaal voor onze politieke geschiedenis!”, aldus de politiek-deskundige die in het dagelijks leven professioneel liplezer is.

Hoewel de hele vergadering nog geen half uur duurde, vielen er bij Van Dongen een aantal zaken op. Allereerst het optreden van de voorzitter annex burgemeester. “We kennen het voorzitterschap van Starmans. Maar waar we gisteren met z’n allen getuigen van waren, dat was letterlijk ongehoord!”, constateert de liplezer.

“Dit moet Pieter vast in zijn slaapkamerspiegel hebben geoefend!”

– Politiek-deskundige Guus van Dongen

Onnavolgbaar

Ook Starmans’ partijgenoot Pieter Brooijmans sprak op onnavolgbare wijze. De VVD-fractievoorzitter nam het woord om als plaatsvervangend raadsvoorzitter iets te zeggen over deze roerige tijden. Brooijmans betoogde dat in 2018 de Dongenaren 21 inwoners uit het midden koos om hen vier jaar lang te vertegenwoordigen. Hij beloofde dat de gemeenteraad dit zal blijven doen voor onze mooie gemeente. Dit onroerende optreden galmende nog lang na in de Dongense huiskamers. Brooijmans’ betoog schreef , volgens Van Dongen, om twee redenen geschiedenis. ,,Allereerst veinsde de trouwe coalitiepartner één geheel tussen coalitie en oppositie. Dat was nog nooit vertoond. Maar nog mooier was Brooijmans’ eerbetoon aan zijn grote voorbeeld Hans Wiegel.” interpreteerde de politiek-deskundige. “Brooijmans keek net als de VVD-mastodont de hele tijd in de camera. Dit moet Pieter vast in zijn slaapkamerspiegel hebben geoefend!”

Gebarentolk

Een laatste tip heeft Guus van Dongen nog wel. De professioneel liplezer heeft als hobby het volgen van de plaatselijke politiek en weet dat het streven is om iedereen bij het politieke besluitvormingsproces te betrekken. ,,Niemand mag worden uitgesloten. Iedereen moet dit kunnen volgen. Misschien moet de volgende uitzending met een gebarentolk?”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email