Ex-wethouder Van Beers keert terug voor Glorieux-hoofdpijndossier

Gemeentehuis17032020

De Dongense Dorpsnar

Voormalig wethouder Bea van Beers (PvdA) is door het gemeentebestuur benaderd en zal per direct toetreden tot het college van B&W. Nadat het college gisteren de rechtszaak tegen de buurtbewoners heeft verloren, wordt het volgens het college hoog tijd om zwaarder geschut in te zetten. Het gemeentebeleid is er op gericht om Van Beers volledig te gebruiken voor dit hoofdpijndossier. Burgemeester Starmans: “Bea was de oud-portefeuillehouder van dit dossier en daarom heb ik haar benaderd. Ze heeft van mij maar één taak gekregen en dat is om deze kwestie te winnen. De buurtbewoners hebben de slag weliswaar gewonnen, maar de oorlog nog niet!”

Bea van Beers vertrok begin dit jaar en startte op 1 maart met haar nieuwe baan als regiomanager bij ContourdeTwern. Maar na een maand is Van Beers al weer terug op het oude nest. Ze is puur aangesteld om wethouder Van Boxtel te ontlasten in het Glorieux-dossier. Van Beers: “Ik voel mij verantwoordelijk voor deze ontstane kwestie en daarom heb ik ‘ja’ gezegd tegen de opdracht van het college. Door te helpen kan Eline zich volledig richten op andere puinhopen die ik hier heb achter gelaten. Wellicht kan oud-wethouder Pieters straks helpen bij het 380kV-dossier?”

“Dat zou een mooie boel worden!”

– Burgemeester Starmans

Verbitterd

Burgemeester Starmans is blij met de terugkomst maar verbitterd over de uitkomst van het kort geding. “Kijk, het kan en mag in Dongen natuurlijk niet zo zijn dat iedereen maar naar de rechter stapt als wij weigeren naar je te luisteren. Dat zou een mooie boel worden. In zo’n democratische rechtsstaat zouden het dan de burgers zijn die het laatste woord hebben en dat lijkt mij voor mijzelf én voor Dongen totaal niet wenselijk.” aldus de VVD-burgemeester.

PvdA-kiezers

Ook PvdA-fractievoorzitter Martin Montens is gelukkig met de terugkeer van de partijgenoot in de lokale politiek. Hij is vooral verheugd dat hiermee de zichtbaarheid van het echte PvdA-beleid wordt vergroot. Montens: “Met deze twee PvdA-bestuurders hebben we ons democratische podium verbreed. De Glorieux-buurtbewoners zijn echte PvdA-kiezers en ik weet zeker dat we hiermee bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen weer veel stemmen van hen zullen krijgen.”

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email