VVD-wachtgeldwethouder Vullings schenkt gouden standbeeld aan Dongen

ApotheekVullings17032020

De Dongense Dorpsnar

Op zaterdag 21 maart is het een jaar geleden dat VVD’er Rolf Vullings vrijwillig opstapte als Dongense wethouder. In de afgelopen twaalf maanden heeft Vullings gebruik gemaakt van zijn wettelijke ontslagregeling: €6070,82 bruto per maand. De voormalige wethouder voelt na dit eerste jaar dat het tijd is om iets terug te doen voor de Dongense samenleving. “Afgelopen jaar heb ik zoveel van de Dongenaren mogen ontvangen: liefde, begrip en geld. Het was simpelweg te veel. Daarom voel ik dat het tijd is om iets terug te geven aan de samenleving.”, zo concludeert de vrijgevige VVD’er. Vullings schenkt daarom een gouden beeldhouwwerk van zijn evenbeeld. Het drie meter hoge standbeeld zal worden geplaatst in de geldbuurt van nieuwbouwwijk ‘De Beljaart’.

Op advies van VVD-fractievoorzitter Pieter Brooijmans zal de genereuze Vullings uit eigen zak een gouden standbeeld van zichzelf schenken. “Het materiaal én de grootte van het standbeeld symboliseren de 308 glorieuze dagen dat onze VVD-bestuurder dit dorp onder zijn leiding nam.” schetst Brooijmans. Momenteel begeeft het creatieve proces zich in de ontwikkelfase. Iedere werkdag poseert de wachtgeldwethouder in zijn werkatelier aan de Hoge Ham. Het was nog even zoeken naar de juiste pose. De trotse Vullings: “Alleen de echte grote staatsmannen worden afgebeeld met een persoonskenmerkend attribuut. Ik dacht zelf aan een hockeystick, portemonnee of voorzittershamer. Maar op kundig advies van de beeldhouwer zal ik worden afgebeeld met een wassen neus en twee lege handen. Waarschijnlijk zal ik twee vingers omhoog houden.”

“Het materiaal én de grootte van het standbeeld symboliseren de 308 glorieuze dagen”

Benarde situatie

In maart 2019 verklaarde Vullings over zijn vroegtijdige vertrek aan de lokale pers dat ,,de keuze veel pijn doet. Maar het is een besluit dat ik moet nemen. Ik ga mijn hart volgen en de komende maanden oriënteren hoe daar het best invulling aan te geven.” We zijn inmiddels twaalf maanden verder. In dat jaar leefde de Dongense VVD intens mee met benarde situatie waarin hun partijgenoot zich bevond. VVD-fractievoorzitter Brooijmans: “Evenals Rolf vinden wij het jammer dat het tot op heden nog niet is gelukt om af te zien van de wachtgeldregeling.” De actieve ondernemer vertrok in maart, maar had een maand later al weer een nieuwe dagbesteding. Althans dat staat op zijn LinkedIn-pagina te lezen. Rolf Vullings heeft zijn hart gevonden in zijn oude, vertrouwde werkomgeving. Hij is sinds april 2019 directeur van vastgoedontwikkelaar.com.

Liefde, begrip en geld. Het was simpelweg te veel.

Geldweg

“Welke twee vingers Rolf dus precies omhoog gaat houden, is voor mij nog onduidelijk. Dat zal gedurende het creatieve proces vanzelf helder worden.” verklaart beeldhouwer Mariska Maasakkers. Een saillant detail is dat het standbeeld neergezet wordt in de nieuw te bouwen geldbuurt van De Beljaart. Zo komt het gouden standbeeld naar alle verwachting op het Pecunia-non-olet-plein. Dit is op de hoek van de Sigaar-uit-eigen-doos-steeg en de Geldweg. Nu het eerste jaar van de wachtgeldregeling erop zit, heeft Vullings nog een tweede jaar recht op wachtgeld. Wat hij volgend jaar aan de gemeenschap gaat schenken, daarover is de vrijwillig vertrokken VVD-bestuurder nog niet uit. ,,Partijgenoot Marina raadde mij aan om iets cultureels te doen. Misschien dat ik iedereen trakteer op een Toppers-Concert. Dan geef ik een extra rondje op onze kosten!”        

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email