Gemeente Dongen voorkomt ‘corona-hamsteren’ bij Albert Heijn

AlbertHeijn

De Dongense Dorpsnar

De gemeente Dongen gaat voorop in de strijd tegen het coronavirus. Via een persbericht liet burgemeester Starmans weten dat ze zich aansluit bij haar VVD-partijgenoot Mark Rutte. De premier deed de oproep dat “het van belang is dat we de adviezen van de professionals blijven volgen.” Ziekteverwekkers kunnen gemakkelijk via de handen worden verspreid. De professionals van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadden aan om de handen schoon te houden. Dit leidde tot een run naar de supermarktketens.

Want door dit RIVM-advies is er een gigantische vraag op handzeep, handalcohol en desinfecterende handgel. De gevolgen van dit advies zijn woekerprijzen, lege schappen en lange rijen bij de kassa. De gemeente Dongen helpt de Albert Heijn een handje door het de hele parkeerterrein op het Looiershof preventief af te sluiten. “We zijn als gemeente altijd bereid om de Dongense ondernemers tegemoet te komen. Of dat nu met de invoering van de reclamebelasting is of nu met het afsluiten van een parkeerterrein; de middenstanders verdienen onze onvoorwaardelijke steun.” aldus een gemeentewoordvoerder. Door deze afsluiting hoopt de gemeente dat er minder mensen in de supermarkt zullen komen. De gemeentewoordvoerder: “We zien dat de rijen bij de AH-kassa door deze maatregel al flink zijn verkort. Wij proberen daarmee het Albert-Heijn-personeel te ontlasten. Bijkomend voordeel is dat mensen zo min mogelijk met elkaar in contact komen.”

“Ik ben dankbaar dat de gemeente zo meewerkt om dit wereldwijde virus uit te roeien.”

Vooruitzien

De vooruitziende visie en de zorgvuldige houding kenmerken het Dongense gemeentebestuur. Een dag voor het eerste besmettingsgeval had het geplaatste hekwerk het parkeerterrein al hermetisch afgesloten. Alhoewel niemand weet hoelang het coronavirus gaat duren, blijven de parkeerplaatsen in ieder geval tot vrijdag 13 maart onbereikbaar. Maar ook daarna blijft het college van B&W voorzichtig. De gemeentewoordvoerder laat weten dat pas na Koningsdag het parkeerterrein verder wordt ingericht. De getroffen Albert-Heijn-filiaalmanager Anthony Broeken was enkel telefonische bereikbaar voor commentaar. Broeken zat vast in een opstopping op het overvolle Aldi-parkeerterrein. “Afgelopen week heb ik zeer weinig klanten ontvangen. Ik ben dankbaar dat de gemeente zo meewerkt om dit wereldwijde virus uit te roeien. Hopelijk zullen de parkeerplaatsen van Jumbo en Aldi ook snel worden afgesloten.” wenste de supermarktmanager zijn concurrenten toe.  

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email