Prins Andreo LX weigert sleutel aan burgemeester Starmans (VVD) terug te geven

PrinsCarnavalBurgemeesterStarmans

De Dongense Dorpsnar

Op zaterdagmiddag 22 februari vond in ‘De Boerefistschuur’, tijdens de buitengewone raadsvergadering in besloten carnavalssfeer, de sleuteloverdracht plaats. Frank Snijders – in gedaante van Prins Andreo LX – ontving voor vier dagen de sleutel van Dongen uit handen van burgemeester Marina Starmans. Nu het feestgedruis er bijna weer op zit, weigert Snijders de sleutel terug te geven. Snijders is van mening dat hij beter geschikt is om Dongen te besturen dan Starmans.

Het grootste wapenfeit dat de prins presenteert om zijn machtsovername te legitimeren, is het afgelasten van de grote carnavalsoptocht op zondagmiddag. De prins nam deze beslissing in slechts twee minuten. Adjudant Den Boer: “Deze moedige beslissing heeft onze charismatisch leider genomen om zijn onderdanen te beschermen tegen de slechte weersomstandigheden. Afgelopen dagen heerste er onder zijn leiding rust, sereniteit en stabiliteit in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk.” De bescheiden prins beaamt dit. Hij constateert dat vele onderdanen een zucht van verlichting slaken nu er een echte leider vanuit het volk opstaat. “Te lang heeft dit dorp een sterke en daadkrachtige leider moeten missen. Ik heb bewezen dat de sleutel, en dus het hele dorp, bij mij in betere handen is dan bij Starmans.” meent Prins Andreo LX.

“Ik heb bewezen dat de sleutel, en dus het hele dorp, bij mij in betere handen is dan bij Starmans.” meent Prins Andreo LX

Ambitie

Nu Snijders eindelijk de macht heeft, presenteert hij meteen een aantal ambitieuze plannen die hij komende periode wil waarmaken. “Ik wil gratis bier tijdens de buitengewone raadsvergadering herinvoeren. Ik ga de mantelzorgbonnen terughalen en zorg ervoor dat alle inwoners oneindig hun restafval kunnen storten!” proclameert hij. Volgens hem zijn dit allerlei zaken die het college van B&W heeft verzuimd. Op de vraag of hij niet bang is voor een kritische gemeenteraad volgt een minzaam lachje. ,,Ik verwacht de totale bestuursvrijheid te krijgen van de volksvertegenwoordiging. Een eerste vorm van dualisme bij de coalitiepartijen moet ik nog ontdekken.” schampert Prins Andreo LX.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email