Marina blaast grote carnavalsoptocht af

Carnavalsvlaggen

De Dongense Dorpsnar

De grote carnavalsoptocht gaat aanstaande zondagmiddag niet door. Na Ciara en Dennis dreigt de zeer lokale storm Marina deze zondagmiddag vele Dongense burgers teleur te stellen. “Met pijn in het hart hebben we vanochtend in overleg met de gemeente Dongen besloten om de grote optocht op zondag 23 februari 2020 af te lasten.” deelt Stichting De Peeënstekers op hun website mede.

In een officiële persverklaring meldt de overkoepelende carnavalsstichting dat de weersvoorspellingen wederom erg slecht zijn. “Op basis van de huidige voorspellingen en advies van de veiligheidsregio is dit de enige juiste keuze voor de grote optocht in het Peeënrijk.” concludeert de carnavalsstichting.

“Marina is zeer onstuimig en erg onvoorspelbaar”, constateert de deskundige.

Zoals de wind waait, waait haar jasje

Windkracht 6 met windstoten tot 75 kilometer per uur, dat voorspelt de meteoroloog Hans de Vries. “Marina is zeer onstuimig en erg onvoorspelbaar.” constateert de deskundige. Hij vindt het daarom verstandig dat De Peeënstekers deze keuze heeft gemaakt. ,,Bij Marina is het gewoon zo: zoals de wind waait, waait haar jasje!” De meteoroloog heeft ook een tip voor de carnavalsvierders die dit weekend toch naar buiten gaan. ,,Blijf weg bij hoge bomen want wanneer zij veel wind vangen, kunnen ze lelijk onderuit gaan.”

Kinderoptocht

Stichting De Peeënstekers heeft het voornemen om de grote optocht te verplaatsen naar maandag 24 februari en te combineren met de kinderoptocht. De exacte invulling van deze dag gaat de stichting vandaag en morgen verder uitwerken. Dit is nog erg afhankelijk van de weersvoorspellingen van aanstaande maandag. In de loop van zondag zal er een definitief besluit worden genomen.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email