Wethouder Jansen (VPD) fietst derde etappe van de Vuelta mee

Foto-Stoomberg-Dongen

De Dongense Dorpsnar

Sportwethouder René Jansen zal op zondag 16 augustus meerijden tijdens de derde etappe van de Vuelta. Dat liet de wethouder via een persbericht weten. De schuldbewuste wethouder ziet dat alle omliggende dorpen iets organiseren tijdens de Ronde van Spanje, behalve Dongen. “We hebben als gemeente Dongen weer liggen slapen en hebben nu niks voor de Dongenaren georganiseerd voor dit wereldwijde topsportevenement.”, verontschuldigt de wethouder. Om niet compleet af te gaan voor volk en vaderland, kwam Jansen met een stoutmoedig plan. ,,Ik stap nu tijdens de derde etappe dan maar zelf op de racefiets, zodat ik de Dongenaren toch nog iets kan bieden om trots op te zijn.”

De wethouder van zowel sport als financiën steekt de hand in eigen boezem. Vanwege financieel wanbeleid is er simpelweg geen geld beschikbaar. Jansen dacht dit simpel op te lossen door in oktober de Dongenaren op te roepen om zelf met ideeën te komen. Verschillende ondernemers pakten deze handschoen op en zijn bij hem langs geweest. Vervolgens zijn alle voorstellen hoogstpersoonlijk door Jansen weer afgewezen omdat de gemeente niet bereid was mee te werken: er is immers geen geld.

“Over twee weken hoop ik voor de eerste keer de Stoomberg te bedwingen.”

Openhartig

Nu blijkt dat alle andere dorpen wel leuke evenementen organiseren, begint de VPD’er hem wel te knijpen. “Volkspartij Dongen moet het enkel van de beeldvorming hebben. Alleen op die manier kan ik ook de volgende collegetermijn wethouder blijven.”, biechtte de openhartige wethouder op. ,,Ik zal daarom iedere vrijdagmiddag gaan gebruiken om te trainen. Over twee weken hoop ik voor de eerste keer de Stoomberg te bedwingen.” De Vuelta-organisatie heeft mededogen met de Dongense inwoners en hun knullige gemeentebestuur maar kon nog niet bevestigen of zij voor de Dongense Jansen een uitzondering zullen maken.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email