Eetcafé Janssen & Janssen maakt reclame voor De Bourgondiër

JanssenenJanssen

De Dongense Dorpsnar

Op initiatief van ondernemersvereniging Dongen Promotion zal er voortaan reclamebelasting worden geheven in het centrumgebied. Alle centrumwinkeliers, die zichtbaar reclame zichtbaar aan de openbare weg, zullen reclamebelasting gaan betalen die ten goede gaat komen van een centrummanager. Wethouder Van Boxtel wil, in overleg met DP, twee belastbare gebieden aanwijzen. Gebied A is het centrum en gebied B zijn de aanloopstraten. Dit gebied loopt tot aan de Hoge Ham ter hoogte van de Laurentiuskerk. Dit betekent dat Eetcafé Janssen&Janssen buiten het belastbaar gebied valt.

Voor eigenaar Danouk Sterkens is dit de uitgelezen kans om op een makkelijke manier extra inkomsten te innen. Ze heeft het stoutmoedige plan bedacht om haar terras en voorgevel te verhuren aan Dongense ondernemers die deze reclamebelasting willen ontlopen. “Ik weet niet hoe ik Dongen Promotion en de Gemeente Dongen moet bedanken voor dit mooie cadeau.”, zegt de uitbaatster opgetogen.

“Het mannelijke personeel zal de gasten voortaan serveren in gele Zeeman-zwemslip”

Zwemslip

Sterkens kwam op het idee toen ze allerlei reclame in etalageruiten van de leegstaande winkelpanden zag. Inmiddels heeft ze al voorzichtig geïnformeerd bij enkele ondernemers. Velen daarvan toonden interesse en enkele overeenkomsten zijn al ondertekend. ,,Brasserie ‘De Bourgondiër’ wil hun naam op onze parasols. En Grillroom ‘Alanya’ tast diep in de buidel om die karakteristieke blauwe letters boven onze deur te plaatsen.” Uiteraard is er ook nog ruimte voor reclame-uitingen op het glaswerk, het meubilair en de luifel. Maar de geestdrift van de eigenaar reikt verder. Het terras biedt nog ruimte voor vijf skydancers, tien stoepborden en drie vlaggenmasten van vier meter hoog. ,,Als de temperatuur boven de 20 graden komt, zal het mannelijke personeel de gasten voortaan serveren in de kenmerkende gele Zeeman-zwemslip.” verklapt de ondernemer.

Gratis ontvangstservice

Als eerste de actuele artikelen van de Dongense Dorpsnar ontvangen?

Meld u aan voor de Dongense-Dorpsnar-Whats-Appverzendlijst!

Driestappenplan: 

  1. Voeg de Dongense Dorpsnar (06 82 92 71 38) toe als een nieuw contactpersoon;
  2. Stuur naar de Dongense Dorpsnar een Whatsapp bericht met uw naam;
  3. Ontvang van de Dongense Dorpsnar een bevestiging.

Klik hier voor de volledige instructie.

Tip de redactie

Invalid Email